FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ITALIJA: ZASTUPNIČKI DOM RATIFICIRA U PONEDJELJAK SPORAZUM O CARINAMA S HRVATSKOM

RIM, 2. srpnja 2004. (Hina/AR) - Zastupnički dom talijanskog Parlamentana dnevnom redu sjednice u ponedjeljak ima ratifikaciju sporazumaizmeđu Italije i Hrvatske o prevenciji, provjeravanju i suzbijanjucarinskih prekršaja.
RIM, 2. srpnja 2004. (Hina/AR) - Zastupnički dom talijanskog Parlamenta na dnevnom redu sjednice u ponedjeljak ima ratifikaciju sporazuma između Italije i Hrvatske o prevenciji, provjeravanju i suzbijanju carinskih prekršaja.

Prema dnevnom redu Zastupničkog doma talijanskog Parlamenta, objavljenom u petak, u ponedjeljak će se, nakon rasprave o nacrtu zakona o sukobu interesa, na drugoj točki dnevnog reda naći ratifikacija čak devet raznih sporazuma između Italije i drugih zemalja (Rusije, Ukrajine, Gruzije itd.), a prva na redu je ratifikacija carinskog sporazuma s Hrvatskom.

Još nije objavljen dnevni red za utorak, ali prema nekim informacijama toga bi dana trebala doći na red i ratifikacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) Hrvatske i zemalja Europske unije.

SSP se, kako je potvrdio i talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini, nalazi na kalendaru Zastupničkog doma i pitanje je dana kada će biti ratificiran. Nakon toga prelazi u Senat na tehničku ratifikaciju, s obzirom da je u tome domu sporazum već prošle godine ratificiran, no to treba biti ponovljeno zbog pravila prema kojem neki zakonski akt mora u istoj proračunskoj godini proći kroz oba doma parlamenta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙