FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZASTUPNIK PORTER GOSS MOGAO BI BITI IMENOVAN ZA DIREKTORA CIA-E

WASHINGTON, 25. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Predsjednik George W. Bushrazmišlja da predsjednika kongresnog odbora za obavještajne službePortera Gossa imenuje za direktora CIA-e, piše Washington Post odpetka.
WASHINGTON, 25. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Predsjednik George W. Bush razmišlja da predsjednika kongresnog odbora za obavještajne službe Portera Gossa imenuje za direktora CIA-e, piše Washington Post od petka.

Republikanski zastupnik iz Floride (65), bivši časnik CIA-e (od 1962. do 1971.) nedavno je izjavio da će koncem godine otići iz Kongresa i da ozbiljno razmišlja da zamijeni Georgea Teneta na dužnosti direktora obavještajne agencije ukoliko mu se ona ponudi.

Kada je predsjednik Bush 3. lipnja najavio da će George Tenet "iz osobnih razloga" otići s dužnosti 11. srpnja, čelnici Bijele kuće izjavili su da će privremeni direktor najvjerojatnije biti sadašnji zamjenik direktora CIA-e John McLaughlin, ne želeći imenovati novog direktora dok ne prođu predsjednički izbori planirani za 2. studenog.

No čelnici uprave natuknuli su u četvrtak navečer da će se McLaughlin najvjerojatnije naći u središtu afere kada odbor Senata za obavješćivanje sljedećih tjedana objavi svoje vrlo kritično izvješće o CIA-i.

Naprotiv, imenovanje Portera Gossa ne bi bilo problematično kada je riječ o nužnom glasovanju u Senatu, ocijenili su čelnici uprave koji očekuju da će u tom slučaju taj postupak biti tek obična formalnost.

Međutim, neki demokrati, odgovarajući na novinarsko pitanje, drže da će republikanac Porter Goss vjerojatno biti smijenjen ako na predsjedničkim izborima pobijedi John Kerry.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙