FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NEW YORK: POSTAVLJEN KAMEN TEMELJAC TORNJA SLOBODE

NEW YORK, 4. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Kamen temeljac "Tornja slobode",budućeg najvišeg nebodera na svijetu, postavljen je u nedjelju ujutrou New Yorku na mjestu gdje su se nekada nalazili neboderi WTC-a,poznatiji kao "blizanci", koji su srušeni 11. rujna 2001. uterorističkom napadu al-Qaide.
NEW YORK, 4. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Kamen temeljac "Tornja slobode", budućeg najvišeg nebodera na svijetu, postavljen je u nedjelju ujutro u New Yorku na mjestu gdje su se nekada nalazili neboderi WTC-a, poznatiji kao "blizanci", koji su srušeni 11. rujna 2001. u terorističkom napadu al-Qaide.

20 tona težak granitni kamen temeljac postavljen je simbolično na dan kada Sjedinjene Države obilježavaju Dan neovisnosti.

"Danas postavljamo kamen temeljac novog simbola ovoga grada, ove zemlje i simbola naše odlučnosti da trijumfiramo nad terorizmom", rekao je guverner države New York George Pataki.

"Neka ovaj Toranj slobode pokaže svijetu da je ono što su naši neprijatelji željeli uništiti - naša demokracija, naša sloboda, naš našin života - više nego ikada", rekao je.

Svečanosti je prisustvovalo 500 osoba, među kojima oni koji su preživjeli napad 11. rujna te rodbina i prijatelji poginulih u napadu. Završetak Tornja slobode predviđen je do 2009. Bit će visok 541 metar ili 1.776 stopa, što će simbolizirati 1776. - godinu proglašenja američke neovisnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙