FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ASSAD I KHATAMI POZIVAJU NA ODLAZAK "OKUPACIJSKIH SNAGA" IZ IRAKA

TEHERAN, 4. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Iranski predsjednik MohammadKhatami i njegov sirijski kolega Bachar al-Assad uputili su u nedjeljuu Teheranu zajednički apel za brzi odlazak stranih snaga kojeokupiraju Irak.
TEHERAN, 4. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Iranski predsjednik Mohammad Khatami i njegov sirijski kolega Bachar al-Assad uputili su u nedjelju u Teheranu zajednički apel za brzi odlazak stranih snaga koje okupiraju Irak.

"Ta je kriza bila predvidljiva i njezin je izvor američka agresija i okupacija Iraka", izjavio je Khatami govoreći o stanju u Iraku.

"Što se tiče Iraka nema razlike u pristupu između Sirije i Irana. Rješenje je brzo okončanje okupacije, uspostavljanje vlade koja bi zastupala čitavo iračko pučanstvo a da međunarodna zajednica surađuje na izgradnji i uspostavi stabilnosti", dodao je Khatami pred novinarima, na konferenciji koju je održao zajedno s Assadom, koji je u nedjelju doputovao u Teheran u dvodnevni posjet.

Iran i Siriju Washington optužuje da podržavaju gerilce koji se bore protiv koalicijskih postrojbi u Iraku, što te dvije zemlje stalno opovrgavaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙