FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KANDIDAT ZA ČEŠKOGA PREMIJERA SASTAT ĆE SE I S KOMUNISTIMA PRIJE SASTAVLJANJA NOVE VLADE

PRAG, 3. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Vođa čeških socijaldemokrataStanislav Gross u subotu je izjavio da će se sastati sa svimstrankama, pa i s komunistima, na razgovorima o sastavljanju novevlade iako kabinet kani sastaviti bez komunističke podrške.
PRAG, 3. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Vođa čeških socijaldemokrata Stanislav Gross u subotu je izjavio da će se sastati sa svim strankama, pa i s komunistima, na razgovorima o sastavljanju nove vlade iako kabinet kani sastaviti bez komunističke podrške.

Predsjednik Vaclav Klaus u petak je Grossa zadužio da vodi pregovore o novoj vladi, nakon što je dotadašnji premijer i prethodni socijaldemokratski čelnik Vladimir Špidla dao ostavku zbog loših rezultata na izborima za Europski parlament.

No Klaus je rekao i da će Grossa premijerom Češke, nove članice EU-a proglasiti samo ako većinu u parlamentu dobije bez oslanjanja na komuniste.

Grossa, 34-godišnjega nekadašnjeg željezničkog tehničara čeka težak posao jer tročlana koalicija koju bi on želio zadržati ima točno stotinu glasova u 200-članu parlamentu.

"Gross će se sastati sa svim strankama, pa i s komunističkom", rekla je stranačka glasnogovornica nakon sastanka vođa socijaldemokrata.

Očekuje se da Gross razgovore s političkim čelnicima održi ovaj vikend i u idućem tjednu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙