FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: promet prema moru pojačan, ličkom magistralom vozi se sporo

ZAGREB, 3. srpnja 2004. (Hina) - Promet prema moru je vrlo intenzivan,ličkom se magistralom još od jutra putuje izrazito sporo, prosječnombrzinom od oko 30 kilometara na sat, izvijestio je Hrvatski autoklub(HAK).
ZAGREB, 3. srpnja 2004. (Hina) - Promet prema moru je vrlo intenzivan, ličkom se magistralom još od jutra putuje izrazito sporo, prosječnom brzinom od oko 30 kilometara na sat, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na ličkoj magistrali osobito je kritična dionica Karlovac-Slunj-Plitvička Jezera-Korenica. Stoga HAK preporučuje vozačima da na putu prema jugu koriste i novu autocestu A1 Zagreb-Split. Autocesta je osjetno protočnija, a čak se i starom cestom D 50 Žuta Lokva-Otočac-Gospić, paralelnom s nedovršenim dijelom autoceste, vozi se brzinom od 60-80 kilometara na sat.

Trenutno je i veći priljev vozila na naplati cestarine Lučko na izlazu iz Zagreba.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora nema gužvi niti zastoja.

Pojedinim dionicama autoceste A3 Zagreb-Slavonski Brod zbog radova vozi se dvosmjerno, južnim ili sjevernim trakom.

Promet jadranskom magistralom u blizini turističkih središta je pojačan. Još danas se zbog radova na jadranskoj magistrali promet kroz Neum do 15 sati povremeno obustavlja na pola sata do sat vremena. Nešto sjevernije, od Kleka do Rabe vozi se izmjenično uz semafore.

Na D21 oko Medveje radovi znatno usporavaju promet, pa je uputno ići tunelom Učka, te preko Vozilića prema Labinu.

Svim se graničnim prijelazima prometuje iznimno uredno, osim na Bajakovu, gdje je promet sve gušći, pa je kolona osobnih vozila na izlazu iz Hrvatske duga oko 4 kilometra, a teretnih oko 5 kilometara.

U trajektnim pristaništima nema gužvi, a po potrebi plovi i više trajekata na pojedinim linijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙