FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi traži zamjenu za Tremontija

RIM, 3. srpnja 2004. (Hina/AR) - Talijanski premijer Silvio Berlusconisastao se u subotu s najbližim suradnicima s kojima razmatra stanjeunutar vladine koalicije desnog centra nakon ostavke ministragospodarstva Giulija Tremontija, koju je podnio u noći na subotu.
RIM, 3. srpnja 2004. (Hina/AR) - Talijanski premijer Silvio Berlusconi sastao se u subotu s najbližim suradnicima s kojima razmatra stanje unutar vladine koalicije desnog centra nakon ostavke ministra gospodarstva Giulija Tremontija, koju je podnio u noći na subotu.

Istodobno oporbeni lijevi centar traži formaliziranje krize talijanske vlade i eventualne prijevremene parlamentarne izbore. "Pad Tremontija znači i propast Berlusconijeve gospodarske politike. Takozvani sporazum koji je potpisao u predizbornoj kampanji s Talijanima više ne vrijedi. Zbog toga je potrebno da se vlada odmah predstavi Parlamentu, jer je u pitanju zamjena ne jednog ministra, već neminovna promjena gospodarske politike politike", rekao je čelnik oporbene stranke centra Margherite, Francesco Rutelli. "Za nas nije prihvatljiva jednostavna promjena ministra, već je potrebno formalno otvoriti krizu vlade", dodao je Rutelli.

Kao eventualni novi ministri gospodarstva spominju se Antonio Marzano, sadašnji ministar proizvodne aktivnosti, i ministrica obrazovanja Letizia Moratti, s kojima se premijer Berlusconi sastao u subotu. Berlusconi je razgovarao i s ministrom unutarnjih poslova Giuseppeom Pisanuom.

"Ostavka Tremontija je posljednji čin jedne vlade koja već pred raspadom, a intervenira na osjetljivim i temeljnim pitanjima kao što državni računi i politici gospodarskog ozdravljenja", upozorili su šefovi parlamentarnih skupina stranke Margherita u Senatu i Zastupničkom domu, Willer Bordon i Pierluigi Castagnetti. Margherita traži hitno otvaranje vladine krize i "široku parlamentarnu raspravu iz koje bi se naznačio put radikalnog preokreta gospodarske politike". Tajnik Demokratske ljevice, Piero Fassino, je, pak, zatražio od vlade da podnese ostavku u Parlamentu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙