FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brijuni- Otvorene izložbe u povodu 80. obljetnice pola

BRIJUNI, 2. srpnja 2004. (Hina) - U sklopu održavanja "Brioni PoloClassic" turnira te obilježavanja 80. obljetnice igranja prve poloutkamice i osnivanja Brioni Polo Cluba večeras su na Brijunimaotvorene tri prigodne izložbe.
BRIJUNI, 2. srpnja 2004. (Hina) - U sklopu održavanja "Brioni Polo Classic" turnira te obilježavanja 80. obljetnice igranja prve polo utkamice i osnivanja Brioni Polo Cluba večeras su na Brijunima otvorene tri prigodne izložbe.

Na prvoj "Polo na Brijunima" izložene su stare fotografije i originalni štapovi za polo stari osamdesetak godina. Na druge dvije izložbe akademski slikar Damir Medvešek predstavio mapu od 12 grafika vezanih za taj sport te svoja ulja na platnu iz različitih ciklusa.

Izložbe je svečano otvorio istarski župan Ivan Jakovčić, a razgledao ih i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić sa suprugom.

Turnir "Brioni polo classic" počeo je popodne na otoku Velikom Brijunu službenimm otvaranjem polo igrališta i pozdravnim govorima hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića i istarskog župana Ivana Jakovčića. Među uzvanicima i gostima na Brijunima su i nasljednici obitelji koje su 20-ih i 30-ih godina prošloga stoljeća bili dio brijunskog pola, te potomci španjolske kraljevske obitelji i posljednje egipatske kraljice kao i unuk Winstona Churchilla.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙