FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svečano otvoren "Brioni polo classic" turnir

BRIJUNI, 2. srpnja 2004. (Hina) - Dugo najavljivani "Brioni poloclassic" turnir počeo je popodne na otoku Velikom Brijunu službenominauguracijom polo igrališta i pozdravnim govorima hrvatskogpredsjednika Stjepana Mesića i istarskog župana Ivana Jakovčića.
BRIJUNI, 2. srpnja 2004. (Hina) - Dugo najavljivani "Brioni polo classic" turnir počeo je popodne na otoku Velikom Brijunu službenom inauguracijom polo igrališta i pozdravnim govorima hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića i istarskog župana Ivana Jakovčića.

Ova manifestacija, koja je prije svega društveni, a tek onda sportski događaj, okupila je brojne predstavnike iz svijeta politike, biznisa i mode.

"Ovo je veliki dan za Brijune, za sport u Hrvatskoj i za polo. Polo se time vraća kući," rekao je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić otvarajući turnir.

Poželjevši svima dobrodošlicu na obnovljenom polo igralištu na Brijunima, istarski župan Ivan Jakovčić kazao je kako je 80 godina prošlo od prvo polo utakmice i od osnivanja Brioni Polo Cluba.

"Danas smo ovdje da bismo uskrsnuli uspomenu na ove iznimne povijesne događaje, iznimne za svijet pola i za sve nas koji smo očarani ljepotom i duhom brijunskog arhipelaga," kazao je Jakovčić.

On se posebno zahvalio predsjedniku Republike i hrvatskoj Vladi što su omogućili da se otvaranjem tog polo igrališta, kako je rekao, "započne stvaranje jedne nove ere, odnosno sjajne budućnosti Brijuna".

Polo je sport koji je uvijek donosio sa sobom prvorazredne društvene događaje, rekao je Jakovčić, dodajući kako se upravo to dogodilo i danas.

Među uzvanicima i gostima na Brijunima su i nasljednici obitelji koje su 20-ih i 30-ih godina prošloga stoljeća bili dio brijunskog pola, te potomci španjolske kraljevske obitelji i posljednje egipatske kraljice kao i unuk Winstona Churchilla.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙