FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: POVEZIVANJE PESCARE S ISTOČNOM OBALOM JADRANA

ZAGREB, 2. srpnja 2004. (Hina) - Dogovor o uspostavi brodskih vezaizmeđu Pescare i Bara te Ortone i Ploča 2006. godine, uz dovršenjeluke Pescare 2005., još je jedan korak u povezivanju dvije jadranskeobale ostvaren zahvaljujući sredstvima projekta Europske unije"Interreg Sea Bridge", piše Il Messaggero u izdanju za regijuAbruzzo.
ZAGREB, 2. srpnja 2004. (Hina) - Dogovor o uspostavi brodskih veza između Pescare i Bara te Ortone i Ploča 2006. godine, uz dovršenje luke Pescare 2005., još je jedan korak u povezivanju dvije jadranske obale ostvaren zahvaljujući sredstvima projekta Europske unije "Interreg Sea Bridge", piše Il Messaggero u izdanju za regiju Abruzzo.

"Interreg Sea Bridge" je program Europske unije koji svakoj regiji osigurava određenu kvotu iz fondova za realizaciju infrastrukturnih intervencija i pomoću kojeg se do svibnja 2006. godine namjerava razviti i osnažiti mrežu infrastrukture i pomorskog prijevoza između talijanske regije Abruzzo, Crne Gore i Hrvatske, piše list objašnjavajući kako je "Interreg Sea Bridge" projekt gospodarskog i turističkog značaja koji upotpunjuje realizaciju paneuropskih koridora V i VIII i Jadranskog koridora.

Tim povodom zapovjednik lučke kapetanije Pescare Vincenzo Melone ističe kako bi Pescara mogla postati središnje mjesto odnosa između središnje Italije i Balkana, prenosi list navodeći i da podtajnik za infrastrukture u talijanskoj vladi Nino Sospiri najavljuje skoru realizaciju koridora koji će povezivati "Tirensko more s Jadranom, regije Lazio i Abruzzo, hrvatske i crnogorske obale, tako da će se uskoro moći govoriti o Abruzzu i Crnoj Gori kao jednoj regiji".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙