FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KNJIGA KARLA ŠTAJNER "7000 DANA U SIBIRU" PREVEDENA NA KINESKI JEZIK

ZAGREB, 2. srpnja 2004. (Hina) - Kineska izdavačka kuća iz Honkongatiskala je na kineskom jeziku knjigu Karla Štajnera "7000 dana uSibiru", koja će biti predstavljena krajem srpnja na Svjetskomkongresu esperantista u Pekingu.
ZAGREB, 2. srpnja 2004. (Hina) - Kineska izdavačka kuća iz Honkonga tiskala je na kineskom jeziku knjigu Karla Štajnera "7000 dana u Sibiru", koja će biti predstavljena krajem srpnja na Svjetskom kongresu esperantista u Pekingu.

Štajnerovu knjigu o zatvorima i sibirskim logorima u kojima je proveo dvadeset godina preveo je na kineski Shi Chengtai, koristeći esperantsko izdanje knjige, objavljene 1983. kod pariškoga izdavača SAT u prijevodu Krešimira Barkovića.

Prvo kinesko izdanje Štajnerove knjige objavljeno je u nakladi od 2000 primjeraka, a predgovor je napisao Predrag Matvejević. Na tom izdanju surađivao je i Hrvatski savez za esperanto iz Zagreba.

Esperantisti iz Šangaja prvi put su preveli neko hrvatsko književno djelo na kineski 1936. - "Alkara", Dinka Šimunovića.

Prevoditelj Shi Chengtai, po esperantskim prijevodima, priprema seriju kineskih prijevoda hrvatske dječje književnosti - Ivane Brlić-Mažuranić, Jože Horvata, Višnje Stahuljak i drugih.

Karlo Štajner (Beč,1902.-Zagreb,1992.) knjigu "7000 dana u Sibiru" prvi je put objavio 1971. u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙