FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor sutra o neprihvatljivim kvalifikacijama u haškim optužnicama

ZAGREB,1. srpnja(Hina) - Hrvatski će sabor sutra, posljednjeg danasedme sjednice, nakon glasovanja o raspravljenim točkama, raspravljatii o odnosu Hrvatske s Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu.
ZAGREB,1. srpnja(Hina) - Hrvatski će sabor sutra, posljednjeg dana sedme sjednice, nakon glasovanja o raspravljenim točkama, raspravljati i o odnosu Hrvatske s Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu.

Sabor bi sutra trebao glasovati o tridesetak točaka, među kojima je i Vladin prijedlog zakona o zaštiti prava pacijenata. Njime se predviđa osnivanje povjerenstva za nadzor bolesničkih prava u svakoj jedinici lokalne samouprave.

Sabor će glasovati i o Vladinu prijedlogu izmjena Zakona o sprječavanju sukoba interesa, po kojima bi državni dužnosnici i dalje sjedili u nadzornim odborima tvrtki u državnom ili pretežito državnom vlasništvu, dok se ne utvrdi popis trgovačkih društava od posebnoga državnog interesa u državnom ili većinskom državnom vlasništvu.

O dvjema točkama - slanju hrvatskih vojnika u mirovne misije u Indiju i Pakistan te na Haiti, Sabor bi trebao odlučiti dvotrećinskom većinom.

Nakon glasovanja, Sabor će raspravljati o neprihvatljivim političkim kvalifikacijama iz haških optužnica o etničkom čišćenju Srba nakon oslobodilačke akcije Oluja i o agresiji Republike Hrvatske na susjednu Bosnu i Hercegovinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙