FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski Sabor: 7. sjednica ne završava danas, radi se do sredine srpnja

ZAGREB,18. lipnja(Hina) - Pravu buru nezadovoljstva među oporbomizazvala je danas najava potpredsjednika Hrvatskog sabora DarkaMilinovića da Sabor tekuću, 7. sjednicu neće završiti danas, nego junastaviti 30. lipnja i potom raditi do ustavnog roka za redovnozasjedanje - 15. srpnja.
ZAGREB,18. lipnja(Hina) - Pravu buru nezadovoljstva među oporbom izazvala je danas najava potpredsjednika Hrvatskog sabora Darka Milinovića da Sabor tekuću, 7. sjednicu neće završiti danas, nego ju nastaviti 30. lipnja i potom raditi do ustavnog roka za redovno zasjedanje - 15. srpnja.

Podsjetivši da je bilo najavljeno da će se 7. sjednica završiti danas, a nova, 8. sazvati početkom srpnja, oporba je ocijenila da se mijenjanjem plana, zapravo želi izbjeći 'aktualno prijepodne', odnosno zastupničko propitivanje Vlade.

Oporbenim kolegama, Ivan Jarnjak (HDZ) uzvratio je da je u šest mjeseci rada prošlog saborskog saziva održano pet sjednica i pet 'aktualnih prijepodneva', a u mandatu ovog saziva već šest.

Zlatko Tomčić (HSS) nezadovoljan je što Sabor ničim ne pokazuje da je današnji dan, dan kada Hrvatska treba postati kandidat za punopravnu članicu EU - poseban.

Nevjerojatno je da Sabor prešućuje tu činjenicu, da nema potrebu proslaviti je čašom šampanjca, izjavio je Tomčić.

Milinović mu je odgovorio da će povijesnu odluku iz Bruxellesa Sabor obilježiti - ali tek kad se i službeno potvrdi.

Oporba je aktualizirala i pitanje zasluga za tu odluku, naglašavajući da se ne smije zaboraviti da je, uz sadašnju i bivšu Vladu, za nju zaslužan i Hrvatski sabor - više prošli, nego sadašnji saziv.

Te je polemike 'presjekao' Jarnjak, primjetivši da zahvalu za taj čin zaslužuju i zastupnici koji su prije 14 godina u Saboru imali hrabrosti izglasovati prve (državotvorne) akte, ljudi koji su nosili pušku i obranili Hrvatsku.

Bilo bi dobro da svima njima budemo zahvalni, rekao je Jarnjak.

Prema Milinovićevoj najavi, Sabor će zasjedati 30. lipnja (tada će glasovati o raspravljenim zakonima), 1., 2., 7., 8., 9., 14. i 15. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙