FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA PETAK, 18. LIPNJA

ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaja zapetak, 18. lipnja.
ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaja za petak, 18. lipnja.

ZAGREB - Nastavak 7. sjednice Hrvatskog sabora. Po riječima potpredsjednika Sabora Darka Milinovića Sabor bi sjednicu trebao nastaviti raspravom o SDP-ovu prijedlogu izmjena Zakona o socijalnoj mirovini. Milinović nije rekao o čemu će zastupnici zatim raspravljati te hoće li Sabor glasovati o raspravljenim zakonima. Po prijašnjim najavama Sabor bi danas trebao završiti 7. sjednicu (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 2).

ROVINJ (Crveni otok) - Ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić susrest će se sa slovenskim kolegom Radom Bohincem. Dva ministra nastavit će razgovore o bilateralnoj suradnji, suradnji u graničnim pitanjima i turističkoj sezoni, započete na prvom sastanku održanom u Ljubljani u veljači ove godine. Najavljeno je i potpisivanje tri protokola za provedbu Sporazuma između hrvatske i slovenske vlade o prekograničnoj policijskoj suradnji (Brod za Crveni otok kreće u 11,30 sati s rovinjskog gata Delfin).

OSIJEK/BELI MANASTIR - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor položit će kamen temeljac za kuću SOS - Zajednice mladih Osijek II, SOS dječjeg sela Hrvatska (11 sati, Drniška ulica, naselje Uske njive). Potom će u Belom Manastiru s gradonačelnikom Davorinom Bubalovićem potpisati Sporazum o realizaciji projekta zbrinjavanja starijih i nemoćnih osoba na način međugeneracijske solidarnosti (13,30 sati, Gradsko poglavarstvo Belog Manastira).

ZAGREB - Otvorenje Trećeg hrvatskog žrtvoslovnog kongresa na kojem će biti izloženo više od 150 referata o hrvatskim povijesnim i mirnodopskim žrtvama. Kongres organizira Hrvatsko žrtvoslovno društvo u suradnji sa Savezom Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, a počasna predsjednica kongresa je Vukovarka Kata Šoljić kojoj su tijekom Domovinskog rata ubijena četiri sina, hrvatska branitelja (17 sati, hotel Sheraton).

KRALJEVICA - Porinuće novogradnje tankera za prijevoz asfalta, kemikalija i naftnih prerađevina "Asphalt Seminole" za naručitelja Asphalt (Caribean) Ltd. s otoka Mana u brodogradilištu Kraljevica. Nakon porinuća položit će se kobilica za novogradnju istovjetnog broda za istog naručitelja (11 sati, brodogradilište Kraljevica).

RIJEKA - Svečano otvaranje manifestacije "Riječke ljetne noći". Nakon podizanja zastave ove manifstacije i proglašavanja otvorenom, ulično kazalište "Teatro tascabile" iz Bergama izvest će predstavu "Valse". U ovoj manifestaciji, koja će trajati do 16. srpnja, bit će izvedena glazbena, dramska djela, zabavni programi u prostorima od građevina iz riječkog industrijskog nasljeđa do ulica i trgova grada. Organizatori "Riječkih ljetnih noći" su Grad Rijeka, HNK "Ivana pl. Zajca" i Turistička zajednica grada Rijeke (21,30 sati, Trg Republike Hrvatske).

ZAGREB - Predstavom "Na Sveta tri krala ili kak očete", u režiji i prijevodu Vladimira Gerića, na ljetnoj sceni Opatovina bit će svečano otvoreno 19. Zagrebačko histrionsko ljeto (21 sat). Histrioni u ovoj sezoni pripremaju još dvije premijere "Torso cabaret" Senkera-Mujičića, Škrabea i Arsena Dedića u režiji Zorana Mužića i Šenoinu "Ljubicu" u preradbi Nina Škrabea i režiji Georgija Para.

ZAGREB - Otvorenje retrospektivne izložbe slikara Kornelija Tomljenovića (1900. - 1930.), pripadnika Osječkog likovnog kruga. Na izložbi će biti prikazano 128 ulja, akvarela, kombiniranih tehnika, crteža i grafika, (19 sati, Galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4).

Dežurni urednici:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Dubravka Dadić

navečer - Milka Ćurković

telefon - 01/ 48 08 600

fax - 01/ 48 08 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙