FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IFJ ZABRINUT ZA NOVINARSKU SLOBODU U POLJSKOJ

BRUXELLES, 1. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Međunarodni savez novinara(IFJ) izrazio je u četvrtak zabrinutost zbog različitih sudskihpostupaka koji se u Poljskoj vode protiv novinara i neovisnih glasila,istaknuvši da bi oni mogli "slobodno novinarstvo staviti pod ključ" utoj zemlji.
BRUXELLES, 1. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Međunarodni savez novinara (IFJ) izrazio je u četvrtak zabrinutost zbog različitih sudskih postupaka koji se u Poljskoj vode protiv novinara i neovisnih glasila, istaknuvši da bi oni mogli "slobodno novinarstvo staviti pod ključ" u toj zemlji.

IFJ, kao i Europski novinarski savez (EFJ) podsjetili su u priopćenju na slučaj Andrzeja Mareka, glavnog urednika tamošnjeg lista Wiesci Polickie, koji je osuđen na tri mjeseca zatvora, jer je "oblatio" jednog dužnosnika, dodavši da se trenutno vodi osamnaest sudskih postupaka protiv dnevnog lista Rzeczpospolita.

Što se tiče Andrzeja Mareka, glavni tajnik IFJ-a i EFJ-a Aidan White misli da se za klevetu treba suditi prema građanskom pravu, kao što određuje Europski sud za ljudska prava.

"Nijedan novinar ne smije dospjeti u zatvor zbog klevete kojom se treba baviti građansko pravo... Poljska sada mora mijenjati svoje zastarjele i pogubne zakone", dodao je Aidan White.

"Jako je tužno da Poljska, zemlja koja je prije dvadeset godina vodila borbu za demokratske slobode u regiji, sada daje jako loš primjer glede slobode mišljenja", izjavio je čelnik IFJ-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙