FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DIONICE ULJANIKA OD PONEDJELJKA NA ZAGREBAČKOJ BURZI

ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - U kotaciju javnih dioničkih društavaZagrebačke burze u ponedjeljak, 21. lipnja biti će uvrštene redovnedionice brodogradilišta Uljanik iz Pule, a trgovanje tim dionicamazapočet će istog dana pod burzovnim simbolom ULJN-R-A, izvijestili sudanas sa Burze.
ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - U kotaciju javnih dioničkih društava Zagrebačke burze u ponedjeljak, 21. lipnja biti će uvrštene redovne dionice brodogradilišta Uljanik iz Pule, a trgovanje tim dionicama započet će istog dana pod burzovnim simbolom ULJN-R-A, izvijestili su danas sa Burze.

Prema podacima iz Prospekta za uvrštenje, temeljni kapital Uljanika iznosi 670,87 milijuna kuna i podijeljen je na 2,23 milijuna dionica pojedinačne nominalne vrijednosti od 300 kuna.

Većinski je vlasnik tog brodogradilišta, s udjelom od 71,14 posto još uvijek država, odnosno niz institucija poput Hrvatskog fonda za privatizaciju, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i dr.

U vlasništvu malih dioničara je 15,28 posto Uljanika, pravnih osoba (npr. Medika, Hospitalija, INA i dr.) još 7,29 posto, a općine, gradovi i Istarska županija imaju 6,29 postotni vlasnički udio u tom brodogradilištu.

Grupu Uljanik čini 5 proizvodnih društava - Brodogradilište, Strojogradnja, Tvornica električnih strojeva i uređaja, TESU SZZ (proizvodnja strojeva za zavarivanje) i Proizvodnja opreme; kao i 7 uslužnih društava - Opće usluge, zajednički poslovi, Informatika, razvoj, investicije, zatim Komercijala, Financije, Standard te Trgovina ugostiteljstvo, turizam.

Nakon delistiranja dionica Viktora Lenca, Uljanik tako postaje jedino brodogradilište čije su dionice uvrštene na Zagrebačku burzu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙