FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

zagreb: poglavarstvo o gospodarskim temama

ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Od 23 zagrebačka trgovačka društva uprvom tromjesečju ove godine dobit je ostvarilo 16 gradskih tvrtki ito 32,8 posto veću nego u istom razdoblju lani, a gubitak, zabilježenu sedam tvrtki, je više nego prepolovljen.
ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Od 23 zagrebačka trgovačka društva u prvom tromjesečju ove godine dobit je ostvarilo 16 gradskih tvrtki i to 32,8 posto veću nego u istom razdoblju lani, a gubitak, zabilježen u sedam tvrtki, je više nego prepolovljen.

To je izvijestio pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo Ladislav Prežigalo na sjednici Gradskog poglavarstva na kojoj su danas prevladavale gospodarske teme.

Ukupni prihod je 928.353.270 kuna i 8,4 posto je veći, a ukupni rashod je 890.750.465 kuna i 4,5 posto veći. Na tržištu je ostvareno 3 posto prihoda dok je 5,3 posto prihoda iz proračunskih sredstava, a rashodi su uglavnom vezani uz povećanje plaća djelatnika gradskih tvrtki temeljem dodatka kolektivnom ugovoru i povećanje troškova amortizacije.

Pojedinačno, najveću dobit su ostvarili ZGOS i Gradska plinara, a najveći gubitak Vodoprivreda Zagreb.

Prema Energetskoj bilanci Zagreba, koja se izrađuje od 1987., potrebe i mogućnosti podmirenja energetske potrošnje u Zagrebu se kreću od 20 do 25 posto od ukupne neposredne potrošnje u Hrvatskoj. U razvijenim europskim zemljama potrošnja energije u zadnjih 10-ak godina stagnira ili pada, dok dohodak istodobno raste. Radi toga, ali i ekološke zaštite, u Zagrebu se i dalje nastavlja povećanje prirodnog plina u energiji, a smanjuje se udjel derivata nafte. Pilot projekt ugradnje sustava za induvidualno mjerenje i regulaciju toplinske energije po stanovima u naselju Vrbik pokazao se uspješnim jer je ugradnjom termostatskih ventila 15 do 18 posto smanjena potrošnja toplinske energije, rekao je Prežigalo.

Članovi Poglavarstva prihvatili su program za provedbu arhitektonsko urbanističkog natječaja za izgradnju dječjeg vrtića u naselju Lanište i za uređenje prostora južno od Avenije Dubrava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙