FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGREB: KAMATAR UHIĆEN ZBOG PRIJETNJI

ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila je42-godišnjeg kamatara osumnjičenog da je posljednjih nekoliko mjeseciučestalo prijetio dužnici tražeći da mu plati više od 100 tisuća euraza dug od oko 35 tisuća eura koje joj je posudio prije tri godine,doznaje se danas u policiji.
ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila je 42-godišnjeg kamatara osumnjičenog da je posljednjih nekoliko mjeseci učestalo prijetio dužnici tražeći da mu plati više od 100 tisuća eura za dug od oko 35 tisuća eura koje joj je posudio prije tri godine, doznaje se danas u policiji.

Žena kojoj je osumnjičeni prijetio slučaj je prijavila sredinom svibnja nakon što ju je kamatar, na sastanku zbog povrata duga, nekoliko puta udario šakom, a potom vozio automobilom po gradu nagovarajući je da novac posudi od poznanika. Tome su, tvrdi žrtva, prethodile višemjesečne prijetnje.

Osumnjičeni muškarac jučer je uhićen i prijavljen zbog pokušaja iznude i protupravnog oduzimanja slobode.

Policija tvrdi da se žena krajem 2001. javila na oglas za zajmove uz hipoteku nekretnina i od osumnjičenog posudila tadašnjih 60 tisuća njemačkih maraka, koje je uz kamatu od sedam posto mjesečno trebala vratiti za godinu dana. Nešto kasnije posudila je još 10 tisuća maraka, ovoga puta uz kamatu od 10 posto mjesečno.

Krajem siječnja 2002. žena je na ime kamate osumnjičenom isplatila 2.050 eura, a kako više nije mogla vraćati dug tri mjeseca kasnije podigla je bankovni kredit i vratila mu 57 tisuća eura. Po ranijem izračunu kamatara ostala je dužna još sedam tisuća eura, no kako ih nije vratila do rujna 2002. kamatar joj je rekao da mu je dužna još 30 tisuća eura.

Za isplatu duga dao joj je rok do srpnja prošle godine, no uz prijetnju da mu tada mora dati 103.400 eura, kažu u policiji te dodaju da je osumnjičeni potom više puta ženi dolazio na posao i prijetio fizičkim zlostavljanjem. Posljednji sastanak dogodio se 14. svibnja, kada ju je više puta udario u glavu, prijetio i automobilom vozio po gradu.

U policiji navode da je žena cijeli slučaj prijavila policiji bojeći se za sebe i svoju obitelj, no muškarac ipak nije uhićen, već je kaznena prijava podnesena "redovnim putem".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙