FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MESIĆ: SAD NE UVJETUJU ULAZAK U NATO UHIĆENJEM GOTOVINE

ISTANBUL, 28. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićizjavio je u ponedjeljak u Istanbulu da Sjedinjene Države nisuHrvatskoj uvjetovale ulazak u NATO uhićenjem odbjeglog generala AnteGotovine.
ISTANBUL, 28. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je u ponedjeljak u Istanbulu da Sjedinjene Države nisu Hrvatskoj uvjetovale ulazak u NATO uhićenjem odbjeglog generala Ante Gotovine.

"Nisam vidio takav formalan zahtjev", rekao je Mesić koji sudjeluje na 17. summitu Sjeveroatlanskog saveza.

Podsjetio je, međutim, kako otprije postoji zahtjev Hrvatskoj da učini sve kako bi se osumnjičeni za ratne zločine priveli Međunarodnom kaznenom sudu u Haagu.

Na pitanje hoće li Hrvatska udovoljiti mogućim zahtjevima Saveza da sudjeluje u NATO-ovim vojnim misijama, Mesić je odgovorio da će to učiniti tek kad postane članicom Saveza.

"Kad god bude neka akcija UN-a, mi ćemo u njoj sudjelovati. Kada budemo članica NATO-a, ispunit ćemo sve članske obveze", istaknuo je predsjednik Mesić.

Najavio je da će sudionike Euroatlanskog Partnerskog vijeća sutra izvijestiti koje je standarde Hrvatska usvojila i potvrditi da je spremna za ulazak u euroatlanske integracije, a od sastanka s američkim predsjednikom Georgeom Bushom očekuje "više od fotografiranja".

Predsjednik Mesić se u ponedjeljak sastao s predsjednicima Albanije Alfredom Moisiuem, Makedonije Brankom Crvenkovskim i Bugarske Georgiem Parvanovom, te s domaćinom summita, predsjednikom Turske Ahmetom Necdetom Sezerom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙