FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OVIH DANA IZ TISKA IZLAZI KNJIGA "LOVĆEN-NJEGOŠ-MEŠTROVIĆ" BLAŽE KILIBARDE

ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - U povodu 30. obljetnice otvorenjaNjegoševog mauzoleja na Lovćenu, iz tiska ovih dana izlazi opsežnaknjiga "Lovćen-Njegoš-Meštrović" autora Blaže Kilibarde, najavio je nadanašnjoj konferenciji za novinare taj autor, nekadašnji glavni tajnikOdbora za podizanje mauzoleja.
ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - U povodu 30. obljetnice otvorenja Njegoševog mauzoleja na Lovćenu, iz tiska ovih dana izlazi opsežna knjiga "Lovćen-Njegoš-Meštrović" autora Blaže Kilibarde, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare taj autor, nekadašnji glavni tajnik Odbora za podizanje mauzoleja.

Knjiga govori o događajima koji su prethodili izgradnji mauzoleja, političkom okružju, sporovima s pravoslavnom crkvom, te samom tijeku gradnje mauzoleja, istaknuo je Kilibarda.

Posebno poglavlje posvetio je darovateljima za izgradnju mauzoleja na Lovćenu, te galerijama likovnih, primjenjenih i naivnih umjetnosti na Cetinju.

U sklopu obilježavanja 30. jubileja, izrađen je i negativ spomen medalje koju je 1974. izradio akademik Vanja Radauš. Negativ veličine 31x31 centimetar prikazuje s jedne strane Njegoša, dok je na drugoj strani Lovćen, a prema Kilibardinim riječima trebao bi biti zajedno s knjigom ovih dana uručen predsjedniku Stjepanu Mesiću.

(Hina) xkt yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙