FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mikerević: BiH bez jedinstvenog MUP-a

BANJA LUKA, 29. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik Vlade RepublikeSrpske (RS) Dragan Mikerević u utorak je u Banjoj Luci novinarimaizjavio da ne postoje nikakve mogućnosti da se na razini Bosne iHercegovine uspostavi jedinstveno ministarstvo unutarnjih poslova.
BANJA LUKA, 29. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Dragan Mikerević u utorak je u Banjoj Luci novinarima izjavio da ne postoje nikakve mogućnosti da se na razini Bosne i Hercegovine uspostavi jedinstveno ministarstvo unutarnjih poslova.

"To se neće dogoditi bez obzira na to tko bio na čelu Vlade RS" izjavio je Mikerević u povodu pisanja nekih medija u Federaciji BiH kako Visoki predstavnik Paddy Ashdown najavljuje uspostavu jedinstvenog MUP-a BiH.

Mikerević je potvrdio da će se u Sarajevu 1. srpnja održati sastanak na kojem će se raspravljati o reformi policijskih snaga u BiH. Ako je riječ o ukidanju MUP-a RS, "onda mogu reći da to nitko iz RS neće poduprijeti", rekao je Mikerević.

Za NATO-ov završni dokument usvojen na summitu u Istanbulu Mikerević je rekao da ima "uravnotežen pristup prema BiH".

"NATO je zaključio i da su Daytonski i Pariški sporazum temelj mira i stabilnosti u BiH, što znači da su svi oni koji su za reviziju Daytonskog sporazuma, protiv NATO-a", kazao je premijer RS i dodao da je to dio odgovora na pitanje da li će BiH dobiti jedinstveni MUP.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙