FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krenula biciklistička karavana "Put prijateljstva Vukovar-Ljubljana"

VUKOVAR, , 24. lipnja 2004. (Hina) - Biciklistička karavana "Putprijateljstva biciklista Vukovar - Ljubljana", koju organizira Savezhrvatskih društava u Sloveniji , krenula je jutros ispred robne kućeVelepromet, u središtu Vukovara.
VUKOVAR, , 24. lipnja 2004. (Hina) - Biciklistička karavana "Put prijateljstva biciklista Vukovar - Ljubljana", koju organizira Savez hrvatskih društava u Sloveniji , krenula je jutros ispred robne kuće Velepromet, u središtu Vukovara.

Na put dug 500 kilometara krenulo je 35 biciklista, a osim Hrvata iz Slovenije u karavani sudjeluju i biciklisti Slovenci.

Prema riječima predsjednika Saveza hrvatskih društava u Sloveniji Ive Garića, biciklistička karavana od Vukovara do Ljubljane velik je doprinos stvaranju još boljih prijateljskih veza između Hrvata i Slovenaca.

"Slovenija je nedavno pristupila europskoj obitelji", podsjetio je Garić, istaknuvši kako vjeruje da će i Hrvatska uskoro postati član te obitelji, te stoga taj put prijateljstva nema samo međudržavni nego i europski karakter.

Biciklistička karavana Vukovar - Ljubljana vozit će se u tri etape. Prva etapa je od Vukovara do Virovitice, a druga, koja će se voziti sutra, od Virovitice do Čateža. Trećega dana vozit će se posljednja etapa od Čateža do Ljubljane.

U ime Grada Vukovara bicikliste je pozdravio i zaželio im sretan put gradonačelnik Vladimir Štengl.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙