FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUSIJA: POREZNA UPRAVA ODBIJA IZVANSUDSKU NAGODBU S JUKOSOM

MOSKVA, 29. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Ruska porezna uprava ne želiizvansudsku nagodbu s naftnim gigantom Jukosom vezano uz preko 3,4milijarde dolara njegovog poreznog duga prema državi, kazala je danasjedna dužnosnica poreznih vlasti na sudskom saslušanju.
MOSKVA, 29. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Ruska porezna uprava ne želi izvansudsku nagodbu s naftnim gigantom Jukosom vezano uz preko 3,4 milijarde dolara njegovog poreznog duga prema državi, kazala je danas jedna dužnosnica poreznih vlasti na sudskom saslušanju.

"Nemamo namjeru sklapati prijateljske sporazume", kazala je Elena Alexandrova, predstavnica porezne uprave na sudu, na saslušanju održanom nakon što je Jukos zatražio njegovo odgađanje na temelju svojeg prijedloga upućenog poreznoj upravi za postizanjem izvansudske nagodbe.

Dionice Jukosa nakon te su vijesti oslabile preko jedan posto. Tržišni su se igrači, naime, nakon što je predsjednik Vladimir Putin kazao kako vlada nema želju vidjeti propast te kompanije, nadali da će ona ipak uspjeti postići prijateljski sporazum s poreznim vlastima oko dugovanog poreza.

Iz Jukosa tvrde da bi sudski nalog za hitnom isplatom dugovanog iznosa doveo do trenutne propasti te kompanije, čija je imovina za sada zamrznuta. Ponudili su, stoga, pokretanje pregovora s vladom o isplati duga prodajom svoje imovine državnim energetskim kompanijama.

Također, kako je rečeno, kompanija je spremna otkupiti dionice od svojeg većinskog vlasnika, Mikhaila Khodorkovskog, kojemu se od lipnja sudi za prijevaru i izbjegavanje poreza.

Predsjednik suda prošloga je tjedna kazao da će taj slučaj razmatrati najmanje dva tjedna, što je potaklo rast nada u mogućnost postizanja sporazuma između Jukosa i vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙