FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

YUKOS I RUSKE POREZNE VLASTI PRED SPORAZUMOM

MOSKVA, 21. lipnja 2004. (Hina/AP) - Ruska porezna uprava i problemimapogođena naftna kompanija Yukos razgovaraju o mogućnosti dogovora oko3,4 milijarde američkih dolara vrijednih poreznih potraživanja od tekompanije, kazao je danas ruski ministar financija Alexei Kudrin.
MOSKVA, 21. lipnja 2004. (Hina/AP) - Ruska porezna uprava i problemima pogođena naftna kompanija Yukos razgovaraju o mogućnosti dogovora oko 3,4 milijarde američkih dolara vrijednih poreznih potraživanja od te kompanije, kazao je danas ruski ministar financija Alexei Kudrin.

"Surađuje se u pokušaju eventualnog postizanja sporazuma glede toga potraživanja", kazao je Kudrin za novinsku agenciju Interfax.

Kako je rekao, manjinski dioničari ne mogu se nadati da će u potpunosti izbjeći odgovornost za loše upravljanje tom kompanijom u prošlosti. "Dioničari uvijek moraju snositi određenu odgovornost za upravljanje", kazao je.

Kudrin je, međutim, ponovio prošlotjednu poruku predsjednika Vladimira Putina da vlada nikako ne bi željela vidjeti propast kompanije Yukosove veličine. "Vjerujem da Yukos raspolaže s dovoljno sredstava da podmiri svoje obveze", rekao je. "Može prodati svoju imovinu na tržištu kako bi ispunio svoje obveze".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙