FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska i Malta o parlamentarnoj suradnji na Sredozemlju

RIM, 28. lipnja 2004. (Hina/AR) - Hrvatsko parlamentarno izaslanstvona čelu s predsjednikom vanjskopolitičkog odbora Sabora, NevenomJuricom razgovaralo je u ponedjeljak poslije podne u La Valletti sizaslanstvom malteškog parlamenta na čelu s predsjednikomvanjskopllitičkog odbora, Jasonom Adoppardijem o bilateralnoj suradnjii situaciji na Sredozemlju, izvijestio je večeras u Rimu hrvatskiveleposlanik pri Malti (Italiji, Cipru i San Marinu) Drago Kraljević.
RIM, 28. lipnja 2004. (Hina/AR) - Hrvatsko parlamentarno izaslanstvo na čelu s predsjednikom vanjskopolitičkog odbora Sabora, Nevenom Juricom razgovaralo je u ponedjeljak poslije podne u La Valletti s izaslanstvom malteškog parlamenta na čelu s predsjednikom vanjskopllitičkog odbora, Jasonom Adoppardijem o bilateralnoj suradnji i situaciji na Sredozemlju, izvijestio je večeras u Rimu hrvatski veleposlanik pri Malti (Italiji, Cipru i San Marinu) Drago Kraljević.

Hrvatsko izaslanstvo predložilo je sastanak vanjskopolitičkih odbora parlamenata sredozemnih zemalja, što su malteški parlamentarci prihvatili s velikim zanimanjem, rekao e Kraljević koji se nalazio u hrvatskom izaslanstvu na Malti. Takav sastanak organizirat će zajednički vanjskopolitički odbori parlamenata Hrvatske i Malte. Hrvatsko izaslanstvo primio je i predsjednik malteškog Parlamenta, Anton Tobone.

Hrvatsko izaslanstvo čestitalo je domaćinima na ulasku Malte u punopravno članstvo Europske unije, a malteško izaslanstvo čestitalo je Hrvatskoj na dobivanju statusa kandidata i obećalo punu potporu La Vallette na putu do punopravnog članstva.

Malteške parlamentarce zanimala je hrvatska ocjena nedjeljnih predsjedničkih izbora u Srbiji. Neven Jurica je kazao kako je izbor Borisa Tadića za predsjednika Srbije dobar za stabilizaciju političkoga stanja na jugoistoku Europe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙