FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BEČ: VESNA ŠKARE-OŽBOLT NA PRVOJ KONFERENCIJI DRŽAVA STRANAKA UN-OVE KONVENCIJE PROTIV TRANSNACIONALNOG ORGANIZIRANOG KRIMINALA

BEČ, 28. lipnja 2004. (Hina) - U Beču na prvoj provedbenojkonferenciji država članica UN-ove konvencije protiv organiziranogtransnacionalnog (prekograničnog) kriminala ministrica pravosuđa RHVesna Škare-Ožbolt posebno se zauzela za jačanje regionalne suradnje uovom području.
BEČ, 28. lipnja 2004. (Hina) - U Beču na prvoj provedbenoj konferenciji država članica UN-ove konvencije protiv organiziranog transnacionalnog (prekograničnog) kriminala ministrica pravosuđa RH Vesna Škare-Ožbolt posebno se zauzela za jačanje regionalne suradnje u ovom području.

Ministrica Škare-Ožbolt izvijestila je sudionike konferencije što je RH učinila u suzbijanju organiziranog kriminala: Kazneni zakon je usuglasila sa spomenutom konvencijom, donijela program posebnih mjera protiv organiziranog kriminala, osnovala je Vijeće za praćenje provedbe tih ciljeva, a u pripremi je nacionalna strategija za borbu protiv organiziranog kriminala.

"Hrvatska će i dalje imati konstruktivnu ulogu u sustavu Ujedinjenih naroda radeći na ispunjavanju postavljenih ciljeva iz konvencije", kazala je ministrica Škare-Ožbolt.

Naglasila je da RH prvi put nastupa na ovoj konferenciji u statusu službenog kandidata za članstvo u EU, te da će i na području borbe protiv organiziranog kriminala uvoditi sve standarde EU.

Istaknula je važnost jačanja regionalne, nacionalne i međunarodne suradnje u suzbijanju različitih oblika organiziranog prekograničnog kriminala.

Najavila je da će RH biti domaćin regionalne radionice o međunarodnoj suradnji u borbi protiv terorizma i transnacionalnog kriminala, koja će se održati u ožujku 2005. u suradnji s bečkim Uredom Ujedinjenih naroda za borbu protiv zloporabe droga i kriminala.

Ministrica Vesna Škare-Ožbolt za vrijeme boravka u Beču imat će niz bilateralnih susreta. U ponedjeljak je razgovarala s ministrom pravosuđa Libanona Bahige Tabbara prigodom koje su razmijenjene korisne informacije o stanju u pravosuđu u RH i Libanonu.

U utorak je predviđen susret ministrice Škare-Ožbolt s novom austrijskom ministricom pravosuđa Karin Miklautsch.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙