FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISTRAŽIVANJE: TOKIO NAJSKUPLJI GRAD ZA ŽIVOT U SVIJETU, ZAGREB NA 59. MJESTU

ZAGREB, 14. lipnja 2004. (Hina) - Tokio je i ove godine najskupljisvjetski grad, na drugom se mjestu nalazi London, zatim slijedeMoskva, Osaka i Hong Kong, a Zagreb se smjestio na 59. mjesto poskupoći života u svijetu, objavila je u ponedjeljak fondacija MercerHuman Resource Consulting.
ZAGREB, 14. lipnja 2004. (Hina) - Tokio je i ove godine najskuplji svjetski grad, na drugom se mjestu nalazi London, zatim slijede Moskva, Osaka i Hong Kong, a Zagreb se smjestio na 59. mjesto po skupoći života u svijetu, objavila je u ponedjeljak fondacija Mercer Human Resource Consulting.

Istraživanjem su bila obuhvaćena 144 grada, a među njima je za život najjeftiniji paragvajski Asuncion.

"Ove je godine došlo do nekih dramatičnih promjena u poretku najskupljih gradova ponajviše zbog velikih fluktuacija tečaja", rekla je voditeljica istraživanja Marie-Laurence Sepede.

Fondacija Mercer uspoređivala je cijene 200 artikala iz tzv. potrošačke košarice, uključujući stanovanje, prehranu, odijevanje, zabavu i prijevoz.

Među 10 najskupljih gradova na svijetu, pored četiri azijska grada, nalazi se čak šest europskih. Pored spomenutih Londona i Moskve, tu su Ženeva, Zuerich, Kopenhagen i St. Peterburg. Pariz se nalazi na 17. mjestu u svijetu, Beč na 19., Rim na 21., a Berlin na 28. mjestu. Budimpešta je 34., Bratislava 44 a Prag zauzima 49. mjesto. Od Zagreba, koji je s lanjskog 75. mjesta skočio na ovogodišnje 59., život je primjerice jeftiniji u Madridu (61.), Lisabonu (71.), Varšavi (76.), Sofiji (79.), Ljubljani (82.) ili Bukureštu (122.).

Među američkim gradovima naskuplji je New York, na 12. mjestu ukupnog poretka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙