FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

subotica: m. ostrogonac izabran za predsjednika "Bunjevačkog kola"

SUBOTICA, 26. lipnja 2004. (Hina) - Za predsjednika najstarije inajveće kulturne institucije bačkih Hrvata - Hrvatskog kulturnogcentra (HKC) "Bunjevačko kolo", večeras je izabran Mirko Ostrogonac,53-godišnji agronom iz Subotice.
SUBOTICA, 26. lipnja 2004. (Hina) - Za predsjednika najstarije i najveće kulturne institucije bačkih Hrvata - Hrvatskog kulturnog centra (HKC) "Bunjevačko kolo", večeras je izabran Mirko Ostrogonac, 53-godišnji agronom iz Subotice.

Na godišnjoj izbornoj skupštini HKC-a, održanoj u večeras u Subotici, on je dobio jednoglasnu podršku članova te tri i pol stoljeća stare hrvatske ustanove.

"Očuvanje nacionalnog identiteta kroz njegovanje kulture i narodnih običaja bačkih Hrvata bit će cilj kojim ću se rukovoditi u svojemu radu", rekao je po izboru Ostrogonac.

Također je imenovano novo rukovodstvo HKC-a od kojega se očekuje da poboljša uvjete rada najvažnije kulturne institucije tamošnjih Hrvata.

HKC "Bunjevačko kolo" trenutačno ima između 250 i 300 članova.

Najaktivniji su i najbrojniji folklorni i likovni odjeli, koji su izvedbama bunjevačkih narodnih igara i izradom slika od slame postali poznati i izvan granica Vojvodine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙