FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 26. lipnja 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 26. lipnja 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

LOS ANGELES - Samo nekoliko mjeseci nakon raspada 48-satnog braka s prijateljem iz djetinjstva, pop zvijezda Britney Spears spremna je za još jedan odlazak pred oltar. Ona se, naime, zaručila sa svojim dečkom, plesačem Kevinom Federlineom, potvrdili su u petak njen glasnogovornik i izdavačka kuća Jive Records. Spears (22) i Federline (26) hodaju nekoliko mjeseci, a datum vjenčanja još nisu dogovorili. Ostale pojedinosti o zarukama trenutno nisu poznate.

LOS ANGELES - Mars je imao puno više vode nego što su stručnjaci NASA-e ranije pretpostavljali, ali još se mora otkriti koliko je vode bilo i kako je presušila, izjavili su u petak članovi "Misije Mars". Istraživanja robota-vozila Opportunity, unutar Marsovog kratera veličine stadiona, donijela su još dokaza o postojanju mineralnog sulfata poput soli - i to puno niže u krateru nego su znanstvenici očekivali. "Tamo dolje ima znatno više soli nego što smo očekivali. To znači da je više vode sudjelovala u njenom stvaranju nego što smo mislili", rekao je glavni znanstveni istražitelj Steven Squyres na konferenciji za novinare u NASA-inom laboratoriju u Pasadeni.

CAPE CANAVERAL - Naglu obustavu ambiciozne šetnje svemirom na Međunarodnoj svemirskoj postaji uzrokovao je zaglavljeni prekidač, a ne opasno curenje kisika, izjavila je NASA u petak. Američki astronaut Michael Fincke, koji je u četvrtak prvi put pošao u šetnju svemirom, nalazio se izvan zračne komore oko dvije minute kada su mu ruski kontrolori naredili da se vrati, zajedno s ruskim kolegom Gennadyjem Padalkom. Kontrola misije u Moskvi otkrila je pad pritiska u Finckeovom primarnom spremniku s kisikom, što je moglo značiti da je došlo do opasnog istjecanja. Ali, NASA je u petak rekla u da je pomoćni prekidač za napajanje kisikom na ruskom odjelu bio stavljen na poziciju "uključeno", iako je indikator pokazivao da je okrenut na "isključeno".

GUATEMALA CITY - Svi pripadnici gvatemalske policije bit će podvrgnut detektorima laži, a istražit će se i njihova prošlost, izjavio je predsjednik Gvatemale Oscar Berger. Berger je rekao da će za ispitivanje svih 22 tisuće policajaca u toj srednjoameričkoj državi trebati najmanje četiri mjeseca. Nije rekao što će se dogoditi onima koji ne prođu testove, no dao je naslututi da će ostati bez posla. Gvatemala je i ranije takvim ispitivanjima podvrgla policajce za koje se sumnjalo da su povezani s trgovinom droge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙