FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN-OVI STRUČNJACI ŽELE MEĐUNARODNE ZAŠTITNE SNAGE NA PALESTINSKIM OKUPIRANIM PODRUČJIMA

ŽENEVA, 25. lipnja 2004. (Hina/AFP) - UN-ovi stručnjaci žele da Vijećesigurnosti odobri "međunarodne zaštitne snage na palestinskimokupiranim područjima kako bi prestala kršenja ljudskih prava".
ŽENEVA, 25. lipnja 2004. (Hina/AFP) - UN-ovi stručnjaci žele da Vijeće sigurnosti odobri "međunarodne zaštitne snage na palestinskim okupiranim područjima kako bi prestala kršenja ljudskih prava".

U priopćenju objavljenom u petak ti izvjestitelji, specijalni predstavnici i neovisni stručnjaci, specijalizirani za razna područja ljudskih prava, zauzimaju se za postavljanje tih snaga i "podsjećaju na prijašnje preporuke UN-ovih mehanizama za zaštitu ljudskih prava".

Stručnjaci su "duboko zabrinuti zbog kršenja ljudskih prava i temeljenih sloboda na okupiranim palestinskim područjima". Oni žale zbog "postupaka izraelskih vlasti, posebice ciljanih ubojstava i pretjeranog korištenja snage tijekom vojnih upada".

Isto tako kritiziraju "samoubilačke napade" usmjerene protiv izraelskog stanovništva.

Stručnjaci mole "Izrael da odmah poštuje svoje obveze međunarodnog prava i da u potpunosti surađuju s mehanizmima nadzora i zaštite Ujedinjenih naroda".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙