FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GLAVNI TAJNIK UN-A O ANTI-SEMITIZMU

NEW YORK (UN), 22. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Glavni tajnik UN-aKofi Annan upozorio u ponedjeljak navečer na "zabrinjavajući povratak"anti-semitizma u svijetu i pozvao je tijela UN-a da usvoje rezolucijei istraže tu pojavu.
NEW YORK (UN), 22. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan upozorio u ponedjeljak navečer na "zabrinjavajući povratak" anti-semitizma u svijetu i pozvao je tijela UN-a da usvoje rezolucije i istraže tu pojavu.

Annan je otvorio prvu UN-ovu konferenciju posvećenu anti-semitizmu kao odgovor na optužbe da je to svjetsko tijelo tražilo prava za Palestince i u isto vrijeme namjerno ignoriralo nepravdu nanesenu Izraelcima i Židovima.

"Jasno je da smo svjedoci zabrinjavajućeg vraćanja ove pojave u novim oblicima...",. rekao je Annan. "Ovog puta svijet nesmije i ne može šutjeti".

Nakon jednodnevne konferencije izraelski ministar vanjskih poslova Silvan Shalom nazvao je Annana kakao bi mu čestitao na njegovom govoru i izrazio nadu da će to "biti prekretnica u odnosima između UN-a i Židova", rekao je zamjenik izraelskog veleposlanika Arye Mekel.

"Kada tražimo pravdu za Palestince - kao što moramo - dopustite da čvrsto opovrgnemo svakoga tko pokuša iskoristiti tu ideju za poticanje mržnje prema Židovima u Izraelu ili bilo gdje drugdje", rekao je Annan na skupu kojem je nazočilo oko 400 židovskih i drugih vjerskih poglavara.

Annan je pozvao Opću skupštinu da usvoji rezoluciju sličnu obećanju OESS-a u kojem se kaže da bliskoistoči sukob ne može opravdavati anti-semetizam i napade na Židove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙