FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FRATINI: ITALIJA NEĆE UPUTITI DODATNE SNAGE U IRAK

RIM, 21. lipnja 2004. (Hina) - Italija neće uputiti dodatne snage uIrak, rekao je u ponedjeljak talijanski ministar vanjskih poslovaFranco Frattini.
RIM, 21. lipnja 2004. (Hina) - Italija neće uputiti dodatne snage u Irak, rekao je u ponedjeljak talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini.

On je, međutim, dodao, da je "u okviru kontingenta za zaštitu dužnosnika Ujedinjenih naroda i s različitim mandatom od onoga koji imaju talijanske snage u Iraku, moguće uključivanje specijaliziranog talijanskog kontingenta". Prema riječima talijanskog šefa diplomacije, Italija ne bi sada poslala dodatno pojačanje, već eventualno snage za čuvanje i obranu dužnosnika UN-a kada oni stignu u Irak.

Frattini je dodao kako "u islamskom svijetu postoje važne promjene iz kojih se može zaključiti kako bi i te zemlje mogle sudjelovati u međunarodnoj inicijativi".

No, prema pisanju talijanskog tiska u ponedjeljak, za postojeći talijanski kontingent u Iraku postoji opasnost novih napada kamikaza. Navodno su u Irak ušli i čečenski ratnici koji pripremaju takve napade, a u njima bi sudjelovali i dobrovoljci iz drugih zemalja. Najavljuje se njihov dolazak na prostor oko Nassiriye te se provode provjere tih najava. Kako u ponedjeljak piše "Corriere della Sera", to je potvrdio i šef Vrhovnog stožera vojske, Giulio Fraticelli, u razgovoru s talijanskim novinarima u Nassiriyi.

"Prema našim saznanjima gerilske snage se pokušavaju sve bolje organizirati, a u zoni Nassiriye (koja se nalazi pod kontrolom talijanskog kontingenta) postoje o tome ne samo epizodne naznake, a većih uzbuna ima u sjevernijim zonama", rekao je Fraticelli. Glede ulaska čečenskih ratnika u Irak kazao je da je za njihovo prisustvo potrebno izavršiti provjere koje su u tijeku. "Corriere della Sera" piše kako je za talijanske vojnike "moguća prijetnja ratnika koji su stigli iz Čečenije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙