FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EGIPAT PLANIRA RAZGOVORE USMJERENE NA OŽIVLJAVANJE MIROVNOG PROCESA NA B.ISTOKU

KAIRO, 21. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Egipatski ministar vanjskihposlova Ahmed Maher trebao bi se sastati u utorak s američkimizaslanikom za Bliski istok Williamom Burnsom u pokušaju da oživemirovne smjernice bliskoistočnog kvarteta, javila je u ponedjeljakegipatska novinska agencija MENA.
KAIRO, 21. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Egipatski ministar vanjskih poslova Ahmed Maher trebao bi se sastati u utorak s američkim izaslanikom za Bliski istok Williamom Burnsom u pokušaju da ožive mirovne smjernice bliskoistočnog kvarteta, javila je u ponedjeljak egipatska novinska agencija MENA.

Očekuje se da će šef tajne službe Omar Suleiman razgovarati s čelnicima u Izraelu i na palestinskom teritoriju kao i s predstavnicima kvarteta - UN-a, SAD-a, EU-a i Rusije. Ti bi se razgovori trebali održati u četvrtak u Tabi na Sinajskom poluotoku.

Egipatski predsjednik Hosni Mubarak, koji se trenutno nalazi na liječenju u Muenchenu, planira također, kako javlja agencija, poslati izaslanstvo visokih dužnosnika u Washington kako bi se koordinirali mirovni napori.

Ovi su potezi dio nove egipatske inicijative za oživljavanje mirovnog procesa i stavljanje planova izraelskog premijera Ariela Sharona o jednostranom povlačenju iz pojasa Gaze u kontekst smjernica.

Izraelski su mediji objavili u ponedjeljak da Sharon želi premjestiti doseljenike iz Gaze u pustinju Negev i područje Galileje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙