FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ICRC POZIVA NA SURADNJU RADI PRONALAŽENJA NESTALIH U RATU

MOSTAR, 22. lipnja 2004. (Hina) - Međunarodni odbor Crvenog križa(ICRC) u BiH pozvao je u utorak vlasti BiH, Hrvatske te Srbije i CrneGore na čvršću suradnju radi bržeg pronalaženja osoba nestalih uratu.
MOSTAR, 22. lipnja 2004. (Hina) - Međunarodni odbor Crvenog križa (ICRC) u BiH pozvao je u utorak vlasti BiH, Hrvatske te Srbije i Crne Gore na čvršću suradnju radi bržeg pronalaženja osoba nestalih u ratu.

U priopćenju za javnost se ističe kako je nužno učinkovitije dostavljati informacije o nestalim osobama te bolje surađivati s Međunarodnim odborom Crvenog križa. Također se navodi i izjava voditelja izaslanstva Međunarodnog odbora Crvenog križa u BiH Wernera Kaspara u kojoj on potiče "regionalni proces u traženju nestalih".

Glasnogovornica Međunarodnog odbora Crvenog križa u BiH Sanela Bajrambašić za Hinu je izjavila kako je "na Balkanu registrirano 26.700 osoba nestalih u ratovima". "Najviše nestalih, oko 21.000, registrirano je u BiH, od kojih je do sada pronađeno oko 6.000 uglavnom ekshumacijama, a još 15.000 nestalih se traži", rekla je glasnogovornica.

Međunarodni odbor Crvenog križa u BiH, kako se navodi u priopćenju, smatra kako je potrebno "ubrzati međudržavni proces ekshumacije i skratiti procedure prijenosa posmrtnih ostataka između država".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙