FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15.30 SATI

ZAGREB, 22. lipnja 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih vijestiemitiranih do 15.30 sati:
ZAGREB, 22. lipnja 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti emitiranih do 15.30 sati:

SISAK - U Spomen-parku antifašističke borbe "Vlado Janjić Capo" u šumi Brezovici kod Siska, na mjestu gdje je na današnji dan 1941. utemeljen Prvi partizanski odred u Hrvatskoj i okupiranoj Europi, danas je obilježen Dan antifašističke borbe Republike Hrvatske. Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, koja je vodila Vladino izaslanstvo, izjavila je novinarima da Hrvatska danas obilježava Dan antifašističke borbe "u spomen na antifašizam koji je ugrađen u temelje hrvatske državnosti, hrvatske države, onako kako je zacrtano u hrvatskom Ustavu".

ZAGREB - U povodu Dana antifašističke borbe, danas je kraj jame Jazovke, blizu Sošica, misom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana počast ubijenim pripadnicima ustaških i domobranskih postrojba koje su partizani bacili u tu jamu nakon bitke kod Krašića godine 1943., te nakon završetka Drugoga svjetskog rata u svibnju i lipnju 1945. Skup je organizirao Odbor za spomen-pohod na Jazovku, koji okuplja nekoliko udruga, stranaka i pojedinaca na čelu s udrugom "Uzdanica '90".

KAŠTELA - Na moru i kopnu ispred Pomorsko-putničkog terminala Resnika, kod vojarne u Divuljama, izvedena je danas pokazna vježba spašavanja u sklopu dvotjednoga Međunarodnog seminara obuke "Dalmate Divulje 2004." Organizatori su Regionalno središte za pružanje pomoći i uklanjanje posljedica katastrofa i Veleposlanstvo Republike Francuske, a u vježbi su, osim hrvatske Gorske službe spašavanja (GSS), vatrogasaca, MUP-a, Lučke kapetanije, Brodospasa, Hitne medicinske pomoći i posade Jadrolinijina trajekta "Lošinjanka", sudjelovali i pripadnici francuske Civilne zaštite.

KRIŽEVCI - Gotovo svaka druga osoba od 7677 nezaposlenih u Koprivničko-križevačkoj županiji u dobi je od 20 do 24 godine i ima završenu srednju školu ili je kvalificirani i visokokvalificirani radnik, slijede nezaposleni radnici u dobi od 45 do 49 godina, te od 25 do 29 godina, a više od polovice nezaposlenih čine žene. Po podacima Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje u Križevcima, više od 44 posto nezaposlenih u Đurđevcu, Koprivnici i Križevcima te u 22 općine ima završenu samo osnovnu školu, a neki ni nju. No, oni najlakše dobivaju, doduše, jednostavne fizičke i manje plaćene poslove.

KARLOVAC - Nepoznati počinitelj ili više njih ukrali su noću s 20. na 21. lipnja na parkiralištu u Karlovcu MUP-ov automobil marke golf zagrebačkih registarskih oznaka, čime je Ministarstvo unutarnjih poslova oštećeno za oko 80.000 kuna, izvijestila je danas Policijska uprava karlovačka. U priopćenju se navodi da je automobil bio zaključan, da je u vlasništvu MUP-a RH sa sjedištem u Zagrebu, te da ga je koristio policijski službenik tog Ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙