FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠVICARSKI PREDSJEDNIK U POSJETU SLOVENIJI

LJUBLJANA, 21. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Švicarski predsjednik JosephDeiss stigao je u ponedjeljak u Sloveniju na razgovore s predsjednikomJanezom Drnovšekom, radi jačanja političkih veza između dviju zemalja,objavljeno je iz Drnovšekova ureda.
LJUBLJANA, 21. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Švicarski predsjednik Joseph Deiss stigao je u ponedjeljak u Sloveniju na razgovore s predsjednikom Janezom Drnovšekom, radi jačanja političkih veza između dviju zemalja, objavljeno je iz Drnovšekova ureda.

Dvojica su se čelnika najviše bavila gospodarskim vezama i mogućnostima ulaganja, kaže se u priopćenju.

Slovenski je predsjednik naglasio da je za Ljubljanu Švicarska jedna od najvažnijih zemalja-partnera i slovensku farmaceutsku tvrtku Lek koju je preuzeo švicarski Novartis spomenuo kao primjer uspješne suradnje.

Drnovšek i Deiss govorili su i o pitanjima Europske unije. Prema riječima slovenskoga predsjednika, Švicarska je zainteresirana za slovenska iskustva u integriranju u EU.

Švicarska nije članica EU-a niti to kani postati u bližoj budućnosti, rekao je Deiss, ali ima čitav niz bilateralnih ugovora s Unijom.

Prema Deissovim riječima, Švicarska od Slovenije može puno naučiti kad je EU u pitanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙