FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠAH - HRVATSKA POBIJEDILA FRANCUSKU

ZEMPLINSKA ŠIRAVA, 31. svibnja (Hina) - U trećem kolu Mitropa kupa,tradicionalnog šahovskog momčadskog natjecanja srednjeeuropskihzemalja, Hrvatska je pobijedila Francusku s 3:1 i na vrhu ljestvicedostigla reprezentaciju Slovenije.
ZEMPLINSKA ŠIRAVA, 31. svibnja (Hina) - U trećem kolu Mitropa kupa, tradicionalnog šahovskog momčadskog natjecanja srednjeeuropskih zemalja, Hrvatska je pobijedila Francusku s 3:1 i na vrhu ljestvice dostigla reprezentaciju Slovenije.

Sjajno je igrao Alojzije Janković, koji je u žestokoj taktičkoj borbi, u pravoj minijaturi raznio Sebastiena Mazea. Pobjedu je izborio i Ante Šarić, koji je serijom lijepih taktičkih udara kaznio jednu nepreciznost Anthonyja Wiriga. Po pola boda su nakon sigurne igre osvojili Ante Brkić i Davorin Kuljašević.

U ostalim susretima Njemačka je pobijedila Mađarsku s 3:1, Slovenija je svladala Italiju s 2,5:1,5 , a istim rezultatom završeni su i mečevi Češka-Švicarska i Slovačka-Austrija.

Poslije 3. kola vode Slovenija i Hrvatska s po 8 bodova, Njemačka ima 7,5, Češka 7, Švicarska 6,5 , Mađarska i Slovačka 5,5 , Austrija 4,5 , Italija 4 i Francuska 3,5 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙