FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠAH: PULA RUŠI REKORDE

ZAGREB, 20. lipnja 2004. (Hina) - U hotelu "Brioni" na pulskoj Verudelipočeo je tradicionalni, 18. Međunarodni otvoreni šahovski turnir nakojem sudjeluje 171 igrača iz 20 europskih zemalja i Hrvatske.
ZAGREB, 20. lipnja 2004. (Hina) - U hotelu "Brioni" na pulskoj Verudeli počeo je tradicionalni, 18. Međunarodni otvoreni šahovski turnir na kojem sudjeluje 171 igrača iz 20 europskih zemalja i Hrvatske.

Veliki uspjeh pulskih organizatora ogleda se i u činjenici što će se za prestiž boriti veliki broj igrača s visokim šahovskim naslovima. Na turniru je čak 13 velemajstora i 19 međunarodnih majstora tako da se mogu osvajati i najviše titule. Najveći favoriti su naši velemajstori Hrvoje Stević, Ognjen Cvitan, Robert Zelčić i Mišo Cebalo, a opasan suparnik trebao bi im biti Bojan Kurajica, koji je na rejting-listi Bosne i Hercegovine.

U prvom od 9 predviđenih kola nije bilo većih iznenađenja. Favoriti su uglavnom lako nadigrali svoje neiskusnije suparnike. Jedino Hrvoje Stević nije uspio svladati Andreasa Stocka, kao ni Nenad Šulava Antona Tomičića.

Važniji rezultati 1. kola:

Stock-Stevi? remi, Godena-Mar 1:0, Vrban-Savi? 0:1, Kurajica-Altmann 1:0, Waldmann-Cvitan 0:1, Sedlak-Krni? 1:0, ?.Brki?-Zele`i? 0:1, Bistri?-B.Frane`iškovi? 1:0, Troffiguer-Cebalo 0:1, Šulava-Tomie`i? remi, Kirbis-B.Kovae`evi? 0:1, Fere`ec-Siefert 1:0, Schott-Tratar 0:1, Bogdanovski-K.Novak 1:0, Fattorich-Solomunovi? 0:1 itd.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙