FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAN SLUŽBENO PROSVJEDOVAO JER JE OBITELJ ŠAHA REZE PAHLAVIJA POZVANA NA KRALJEVSKO VJENČANJE

TEHERAN, 23. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Službeni Teheran u nedjelju jeuputio prosvjed španjolskim vlastima jer je kraljevska obitelj nasubotnje vjenčanje španjolskog prijestolonasljednika pozvala sina iudovicu bivšeg iranskog šaha, izvijestio je u nedjelju glasnogovornikiranskog ministarstva vanjskih poslova Hamid Reza Assefi.
TEHERAN, 23. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Službeni Teheran u nedjelju je uputio prosvjed španjolskim vlastima jer je kraljevska obitelj na subotnje vjenčanje španjolskog prijestolonasljednika pozvala sina i udovicu bivšeg iranskog šaha, izvijestio je u nedjelju glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Hamid Reza Assefi.

"Tim osobama, koje iranski narod ne priznaje, ondje nije bilo mjesto. Njima nije mjesto ni među našim narodom, a posebno ne na kraljevskom vjenčanju. Španjolci će kasnije shvatiti da ti uzvanici nisu nikoga predstavljali. To nije bio dobar potez", priopćio je Reza Assefi, dodavši da je iransko veleposlanstvo u Španjolskoj uložilo i službeni prosvjed zbog poziva na vjenčanje upućenog Rezi Pahlaviju malđem i Farah Dibi, sinu i udovici bivšeg iranskog šaha, protjeranog iz zemlje tijekom islamske revolucije 1979. godine.

Reza Pahlavi mlađi i Farah Diba bili su u subotu među 1.600 uzvanika iz cijelog svijeta na vjenčanju španjolskog princa Felipea Burbonskog i Letizie Ortiz.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙