FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠAH - "MRAVI" PROPUSTILI VISOKU POBJEDU

RABAC, 23. svibnja (Hina) - U derbi susretu 4. kola finalnog šahovskogturnira za Kup HŠS branitelj naslova MRAVINCE DALMACIJACEMENTpobijedio je vodeću PULU s 2,5:1,5 i približio joj se na samo polaboda.
RABAC, 23. svibnja (Hina) - U derbi susretu 4. kola finalnog šahovskog turnira za Kup HŠS branitelj naslova MRAVINCE DALMACIJACEMENT pobijedio je vodeću PULU s 2,5:1,5 i približio joj se na samo pola boda.

No, "Mravi" time nikako ne mogu biti zadovoljni jer su u rukama imali pobjedu od 3,5:0,5 i onda je prokockali zbog neshvatljivo slabe igre Vladislava Tkačijeva. On je izgradio potpuno dobivenu završnicu s čistim pješakom više, a onda serijom grješaka dao priliku Miši Cebalu da napravi nevjerojatan preokret i ostavi PULU na vrhu ljestvice. Ilja Smirin je nadigrao Nenada Ferčeca, a Vlado Kovačević Miroslava Žufića, dok je partija Novak-Sermek završena podjelom boda nakon oprezne igre. Riječka LIBURNIJA vratila se u borbu za prvo mjesto nakon sretne 3:1 pobjede nad GORANKA KENDOM iz Ravne Gore. Goran Dizdar je dobio izgubljenu poziciju protiv Ante Jurkovića, a Ibro Šarić je svladao Marijana Podobnika. Iznenađenje kola je pobjeda zagrebačkog DALEKOVODA nad RIJEKOM s 2,5:1,5 , a dogodila se također na neobičan način. Hrvoje Jurković je izgubio dobivenu završnicu protiv Bogdana Božinovića. GORAN iz Bibinja je minimalnim omjerom 2,5:1,5 svladao GJURU PILARA iz Slavonskoga Broda, a istim je rezultatom i KARLOBAG pobijedio KOSTRENU. Riječki JUNIOR čak je s 3,5:0,5 nadigrao ŠIBENIK, a riječki MAESTRAL je s 3:1 nadvisio pulski ULJANIK. Zbog neparnog broja momčadi slobodan je bio VIS.

Rezultati 4. kola:

PULA – MRAVINCE DC 1,5:2,5 (Cebalo-Tkačijev 1:0, Ferčec-Smirin 0:1, Novak-Sermek remi, Žufić-Kovačević 0:1)

LIBURNIJA – GORANKA KENDA 3:1 (Pavasović-Varga remi, Dizdar-A.Jurković 1:0, Jovanić-Glavaš remi, I.Šarić-Podobnik 1:0)

DALEKOVOD – RIJEKA 2,5:1,5 (Bukal-Cvitan remi, Brumen-Petrov remi, Bukla ml.-Golubović remi, Božinović-H.Jurković 1:0)

GORAN – GJURO PILAR 2,5:1,5 (Zelčić-Brkić remi, Režan-Dabo Peranić 1:0, Bilobrk-Rogić 0:1, Meštrović-Martić 1:0)

KARLOBAG – KOSTRENA 2,5:1,5 (Čović-D.Dorić remi, Kranjčević-N.Dorić 0:1, Kukina-Vlahov 1:0, Smojver-Pejić 1:0)

ŠIBENIK – JUNIOR 0,5:3,5 (Jurić-M.Rameša remi, Viskić-Šikanjić 0:1, Vlaić-Begonja 0:1, Malenica-D.Rameša 0:1)

MAESTRAL – ULJANIK 3:1 (Krklješ-Račić remi, Derenčinović-Ilić 1:0, D.Žilić-Mrđen 1:0, A.Žilić-Milanović remi).

Poredak na ljestvici:

Pula 11,5 bodova, Mravince DC i Liburnija 11, Rijeka 9,5 , Goranka Kenda, Goran i Dalekovod 9, Karlobag 7,5 , Gjuro Pilar i Junior 7, Vis i Kostrena 6,5 , Maestral 6, Šibenik 5,5 i Uljanik 4 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙