FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA SUBOTU, 19. LIPNJA

ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu, 19. lipnja.
ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu, 19. lipnja.

ŠIBENIK - Hrvatska Vlada sa sjednice u Šibeniku predložit će Saboru da se trošarine na cigarete povećaju za jednu kunu, a na osobne automobile, ovisno o vrijednosti, od 2.000 do 26.500 kuna. Izmjene tih zakona o posebnim porezima na cigarete i automobile, Vlada će Saboru uputiti po hitnom postupku, a usvoji li ih on do kraja lipnja, nove bi se trošarine primjenjivale od 1. srpnja. Povećanje trošarina na cigarete i automobile do kraja ove godine državnom bi proračunu tako mogle donijeti oko 320 milijuna kuna viši prihod. Vlada će, kako se očekuje, razmotriti i nekoliko projekata važnih za Šibenik i Šibensko-kninsku županiju, predložiti izmjene o znanstvenoj djelatnosti, te mjere za povećanje sigurnosti u prometu. (13 sati, Šibensko kazalište, Kralja Zvonimira 1).

ZAGREB - U povodu Odluke Europskog vijeća kojom Hrvatska postaje kandidat za punopravno članstvo u Europskoj uniji hrvatska Vlada organizira koncert na središnjem zagrebačkom trgu. Tom prilikom na Trgu bana Jelačića podići će se zastava Europske unije (22 sata), a u glazbenom dijelu programa (početak u 21,45 sati) nastupit će Zagrebački filharmonijski orkestar i Pjevački zbora predvođeni maestrom Vjekoslavom Šutejom, te Vanna i Prljavo kazalište. Prije koncerta u Banskim dvorima održat će se prigodni domjenak (20 sati, Trg sv. Marka). Proslavi će prisustvovati i predsjednik Republike Stjepan Mesić.

VARAŽDIN - Predsjednik Republike Stjepan Mesić prisustvovat će proslavi 140. obljetnice osnivanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Predsjednik će ispred varaždinske Glazbene škole (Kapucinski trg 8) doći u 9,50 sati, gdje će na svečanoj sjednici održati govor te dodijeliti priznanja i odlikovanja (10 sati). Nakon pokazne vježbe vatrogasaca (11,35 sati) predsjednik će otvoriti višenamjenski objekt u Vatrogasnom domu i 25. Memorijal "Mirko Kolarić". Zatim će razgledati Muzej hrvatskog vatrogastva (12,30 sati) i dati izjavu za medije (12,50 sati).

ŠIBENIK - Drugog dana VIII. savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu sudionicima će se obratiti i predsjednik Vlade Ivo Sanader, a bit će dodijeljene i nagrade najboljim poduzetnicima. Riječ je o najboljem malom, srednjem i velikom poduzetniku, najboljem izvozniku, najboljoj poduzetnici i najinventivnijem poduzetniku. (11 sati, Hotel Ivan, Solaris).

ZAGREB - Godišnja skupština Hrvatske odvjetničke komore (9,30 sati, prostorije Hrvatske odvjetničke komore, Koturaška 53/II).

RIJEKA - Porinuće tankera za prijevoz kemikalija, nafte i naftnih prerađevina za naručitelja Uljanik shipmanagement inc. u sklopu Uljanik plovidbe iz Pule. Nakon porinuća, na isti navoz bit će postavljena kobilica za gradnju tankera za kemikalije, naftu i naftne prerađevine grčkog naručitelja (11 sati, brodogradilište "3. Maj")

ŠIBENIK - Dječjom glazbenom igrom "Ptica čudesnih krila" u režiji šibenskoga glumca i redatelja Mate Gulina otvorit će se 44. Međunarodni dječji festival. Na ljetnoj pozornici na šibenskom Trgu Republike Hrvatske i na drugim festivalskim pozornicama u gradu, tijekom dva tjedna trajanja festivala, do 3. srpnja, bit će izvedeno stotinjak različitih programa, s više od 1500 sudionika iz Hrvatske i svijeta (21 sat).

ZAGREB - Svečana dodjela nagrada "Vladimir Nazor" za 2003. godinu (12 sati, palača Dverce, Katarinski trg 2).

Dežurni urednici -

prijepodne -Srebrenka Parlov

poslijepodne -Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon - 01/ 48 08 600

fax - 01/ 48 08 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙