FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

ROVINJ - Policijska suradnja i potpisivanje protokola o provedbi hrvatsko-slovenskog sporazuma o prekograničnoj policijskoj suradnji bili su predmet današnjeg susreta hrvatskog ministra unutarnjih poslova Marijana Mlinarića i njegovog slovenskog kolege Rade Bohinca na Crvenom otoku blizu Rovinja. Na prigodnoj konferenciji za novinare, nakon završetka protokolarnih razgovora, ministar Mlinarić je rekao da je dogovorena policijska suradnja Hrvatske i Slovenije, kako bi se tijekom ove sezone na graničnim prijelazima osigurala maksimalna protočnost turista i vozila. Na novinarski upit o uvođenju posebnog traka za hrvatske državljane na graničnim prijelazima, Mlinarić je kazao kako se razgovara o mogućnosti uvođenja čak i više posebnih trakova, jer hrvatski državljani ostvaruju čak 90 posto prijelaza preko hrvatsko-slovenske granice.

OSIJEK/BELI MANASTIR - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor položila je danas temeljni kamen za kuću SOS-Zajednice mladih Osijek II, koja se gradi zahvaljujući donaciji Zvonimira Bobana od milijun i 200 tisuća kuna. Bobanova donacija za izgradnju kuće SOS-Zajednice mladih cjelokupni je prihod s njegova oproštajnog susreta u jesen 2002., kada su u dvoboju na maksimirskom stadionu Svjetske zvijezde pobijedile Vatrene -reprezentaciju Hrvatske iz '98. 2:1, pogotcima Papina i Leonarda, dok je jedini pogodak za Hrvatsku, kao gost, postigao Goran Ivanišević. U Belom Manastiru ministrica Kosor potpisala je sporazum s gradonačelnikom Davorinom Bubalovićem o financiranju obnove objekta za skrb o starijim i nemoćnim osobama, čija je vrijednost milijun i 900 tisuća kuna.

ZAGREB - Treći Kongres Hrvatskog žrtvoslovnog društva, na kojem će do 20. lipnja više od 150 sudionika govoriti o hrvatskim povijesnim i mirnodopskim žrtvama, otvoren je večeras u zagrebačkom hotelu Sheraton. Kongres se održava pod pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor, a počasna predsjednica je Kata Šoljić koja je tijekom Domovinskog rata izgubila četiri sina. Uz povijesne teme, poput stradanja Hrvata u Bleiburgu, Jasenovcu i tijekom srpske agresije u Domovinskom ratu, na Kongresu će se prvi put govoriti i o mirnodopskim žrtvama.

KRIŽEVCI - Članovi Udruge za tov i uzgoj junadi baby beef procjenjuju da bi, zbog novinskih napisa o navodnom slučaju oboljenja od kravljeg ludila, potrošnja junetine u Hrvatskoj mogla biti smanjena za najmanje 30 do 40 posto. Ta je procjena iznesena na današnjem proširenom sastanku upravnog i nadzornog odbora te udruge, održanom u Križevcima. Uzgajivači su ponovno upozorili na problem crnog tržišta stoke na kojemu se, kako su istaknuli, u Hrvatskoj obrću milijarde kuna. Zbog crnog tržišta, nekontroliranog uvoza i divljih klaonica, uzgajivači baby beef junadi i država trpe velike štete, istaknuto je na sastanku.

KOPRIVNICA - Većina od 16 putnika putničkog vlaka na dionici Virovitica - Varaždin, ozlijeđenih u današnjem sudaru vlaka s kamionom na pruzi kod Virja, zadobilo je lakše ozljede te su, nakon pomoći pružene u koprivničkoj Općoj bolnici, pušteni kućama. Na liječenju su zadržani vozač kamiona i vlakovođa. Lakše su ozlijeđeni putnici iz vlaka, 14 srednjoškolaca koji su putovali u školu u Varaždin.

NIKŠIĆ - U sudaru šest osobnih automobila hrvatskih registracijskih oznaka koji se na državnoj cesti D1 u mjestu Nikšić dogodio u 16 sati tri su osobe lakše ozlijeđene i nisu zadržane na bolničkom liječenju, doznaje se u Hitnoj kirurškoj ambulanti karlovačke Opće bolnice. Uzrok nesreće bilo je premali razmak među vozilima pa je došlo do lančanog sudara, doznaje se nakon policijskog očevida u Policijskoj upravi karlovačkoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙