FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 18. lipnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskojdo 12,30 sati.
ZAGREB, 18. lipnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskoj do 12,30 sati.

ZAGREB - Klub SDP-a predložio je danas Saboru da podrži njegov prijedlog o uvođenju socijalne mirovine koja bi 'obuhvatila' 58 tisuća osoba, uglavnom starih i siromašnih. Takvu mirovinu, uz određeni imovinski cenzus, mogli bi dobiti svi hrvatski državljani sa 66 godina, koji u Hrvatskoj žive više od 30 godina, a zadnjih deset neprekidno, objasnila je SDP-ova predstavnica Milanka Opačić u nastavku 7. sjednice. Za samce, ta bi mirovina iznosila 640 kuna, a za bračni par tisuću kuna, isplaćivala bi se na teret državnoga proračun i ne bi teretila sadašnje umirovljenike, odnosno mirovinski fond.

ZAGREB - Pravu buru nezadovoljstva među oporbom izazvala je danas najava potpredsjednika Sabora Darka Milinovića da Sabor tekuću, 7. sjednicu neće završiti danas, nego ju nastaviti 30. lipnja i potom raditi do ustavnog roka za redovno zasjedanje - 15. srpnja. Podsjetivši da je bilo najavljeno da će se 7. sjednica završiti danas, a nova, 8. sazvati početkom srpnja, oporba je ocijenila da se mijenjanjem plana, zapravo želi izbjeći 'aktualno prijepodne', odnosno zastupničko propitivanje Vlade. Oporbenim kolegama, Ivan Jarnjak iz HDZ-a uzvratio je da je u šest mjeseci rada prošlog saborskog saziva održano pet sjednica i pet 'aktualnih prijepodneva', a u mandatu ovog saziva već šest.

ZAGREB - U Ivanić Gradu, na pružnom prijelazu između Vulinčeve i Savske ulice, poginuli su jutros oko 4,40 sati, u naletu vlaka, vozač kamiona Marko Šimić (1950.) i njegov suvozač Željko Cundić (1972.), izvijestila je glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Gordana Vulama. Vozač kamiona marke mercedes na pružnom prijelazu nije poštivao svjetlosne i zvučne signale koji su ispravno radili, pa je udario u spuštenu rampu. Tada je na kamion naletio međunarodni putnički vlak koji je prometovao na relaciji Grčka-Njemačka, istaknula je Vulama. Policija još istražuje uzrok nesreće, a budući da je vozač poginuo nije bilo moguće odmah utvrditi je li bio alkoholiziran.

ZAGREB - Neto imovina četiriju obveznih mirovinskih fondova na kraju svibnja ove godine iznosila je 5,64 milijarde kuna, što je 2,43 posto, odnosno gotovo 134 milijuna kuna više nego krajem travnja, podaci su koje je u Mjesečnom izvještaju objavila Agencija za nadzor mirovinskih fondova i osiguranja (Hagena). U odnosu na travanj, krajem svibnja je ukupni broj osiguranika povećan za 0,56 posto, odnosno u OMF-ove se učlanilo novih 6.187 osiguranika.

ŠIBENIK - Dječjom glazbenom igrom "Ptica čudesnih krila" u režiji šibenskoga glumca i redatelja Mate Gulina, sutra navečer bit će otvoren 44. Međunarodni dječji festival. Na ljetnoj pozornici na šibenskom Trgu Republike Hrvatske i na drugim festivalskim pozornicama u gradu, tijekom dva tjedna trajanja festivala, do 3. srpnja, bit će izvedeno stotinjak različitih programa, s više od 1500 sudionika iz Hrvatske i svijeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙