FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: NITKO NE ŽELI U MOSTARU IZVESTI GIBONNIJEVU SKLADBU "OPROSTI"

ZAGREB, 17. lipnja 2004. (Hina) - Nakon što je Zlatan Stipišić Gibonniodustao od izvođenja svoje skladbe "Oprosti" na svečanosti otvaranjaobnovljenog Starog mosta koja bi se 23. lipnja trebala održati uMostaru, s objašnjenjem da "ne želi politizirati svoja djela",redatelj Sulejman Kupusović ne može naći izvođače za Gibonnijevuskladbu, pišu banjalučke Nezavisne novine.
ZAGREB, 17. lipnja 2004. (Hina) - Nakon što je Zlatan Stipišić Gibonni odustao od izvođenja svoje skladbe "Oprosti" na svečanosti otvaranja obnovljenog Starog mosta koja bi se 23. lipnja trebala održati u Mostaru, s objašnjenjem da "ne želi politizirati svoja djela", redatelj Sulejman Kupusović ne može naći izvođače za Gibonnijevu skladbu, pišu banjalučke Nezavisne novine.

List piše da je Gibonni odustao nakon napisa u hrvatskim medijima da se skladbom Hrvatima želi pripisati sva krivnja zbog prošlog rata i rušenja mosta te je izvođenje pjesme prvo prepustio splitskoj klapi "Cambi". Voditelj klape Tonči Perišin kaže da je zbog "žestoke medijske prašine" odustao od nastupa u Mostaru jer "ne nikoga ne želi uvrijediti, a niti vratiti se u Split gdje bi me dočekali bijesni građani", prenosi list. Zatim je Kupusović ponudio izvođenje pjesme hercegovačkim izvođačima Josipu Bilaću i Ljiljani Galić Lily, a kada su i oni odbili izvesti pjesmu, Kupusović je odlučio da će vjerojatno svi sudionici na svečanosti zajednički otpjevati skladbu koja se "toga dana jednostavno mora naći na programu", prenosi list Kupusovićeve riječi.

Redatelj svečanosti Kupusović nije odustao od skladbe jer tvrdi da "iza svega ne stoji ratna simbolika nego ljubav i praštanje", a na primjedbe da izvođenje pjesme nije ponudio sarajevskim pjevačima već samo hrvatskim glazbenicima odgovara da je riječ o slučajnosti, dok za "svu histeriju" oko izvođenja skladbe optužuje HDZ koji glazbenicima "zabranjuje izvođenje pjesme na otvaranju mosta" koji je 1993. srušen u sukobima HVO-a i Armije BiH , prenosi list. Od HDZ-ovaca Mostara, piše list, "nismo osim gromoglasnog smijeha uspjeli dobiti drugi komentar na Kupusićevu tvrdnju".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙