FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KNJIŽEVNA NAGRADA "ZVONIMIR GOLOB" URUČENA ŽELJKU KRZNARIĆU

KOPRIVNICA, 1. lipnja 2004. (Hina) - Pjesniku Željku Krznariću uručenaje u utorak u Koprivnici književna nagrada "Zvonimir Golob" zanajljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu "Ti imaš oči koje sam nekadviđao".
KOPRIVNICA, 1. lipnja 2004. (Hina) - Pjesniku Željku Krznariću uručena je u utorak u Koprivnici književna nagrada "Zvonimir Golob" za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu "Ti imaš oči koje sam nekad viđao".

Zbog velikog broja pristiglih radova na natječaj - pjesme je poslalo 456 autora iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Kanade i SAD-a, žiri je odlučio da se dodijele još i dva ravnopravna priznanja, koja su primili književnici Ivo Kalinski i Biserka Težački.

Željko Krznarić (Varaždin,1946.) živi u Zagrebu. Dosad je objavio desetak zbirka pjesama i ovo mu je prva književna nagrada.

Pjesnik Zvonimir Golob, po kojemu nagrada i nosi ime, rođen je u Koprivnici 19. veljače 1927., a umro je u Zagrebu 1. lipnja 1977.

Udruga branitelja Podravke, koja dodjeljuje nagradu, do kraja godine tiskat će knjigu s najuspješnijim stihovima pristiglima na natječaj prošle i ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙