FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požega - znanstveni skup o bolestima jetre

POŽEGA, 17. lipnja 2004. (Hina) - Višednevni stručni znanstveni skup"Jetra u infektivnim bolestima - epidemiologija, prevencija,dijagnostika i terapija", koji je danas svečano otvoren u Požegi,okupio je više od 200 domaćih i inozemnih stručnjaka.
POŽEGA, 17. lipnja 2004. (Hina) - Višednevni stručni znanstveni skup "Jetra u infektivnim bolestima - epidemiologija, prevencija, dijagnostika i terapija", koji je danas svečano otvoren u Požegi, okupio je više od 200 domaćih i inozemnih stručnjaka.

Pozdravljajući nazočne, predsjednica Hrvatskog društva infektologa Tatjana Jeren podsjetila je kako su upravo bolesti jetre, koja sudjeluje u brojnim upalnim procesima, još uvijek nedovoljno istražene. "Ovim ćemo simpozijem zapravo dotaknuti brojne probleme, prije svega hepatitis C, budući da od njega oboljeva velik broj mladih u svijetu. Hepatitis C danas je velik problem jer ostavlja trajne posljedice te ćemo zato ovaj prvi dan simpozija posvetiti upravo njemu s epidemiološkog, kliničkog te preventivnog stajališta", rekla je Tatjana Jeren napominjući da je u nekim zemljama tom bolešću zaraženo i više od 2,5 posto ukupne populacije, dok je na razini Hrvatske taj postotak manji.

U sklopu simpozija drugoga dana bit će riječi i o tome kako jetra sudjeluje i u drugim infektivnim bolestima, a izlaganja će održati i stručnjaci molekularne biologije, biokemičari i drugi koji će govoriti o samim procesima u jetri.

Ovaj drugi infektološki simpozij u Požegi održava se u organizaciji Akademije medicinskih znanosti, Hrvatskog društva infektologa, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Doma zdravlja Požeško-slavonske županije, Opće županijske bolnice u Požegi i grada Požege, a pod pokroviteljstvom predsjednika Stjepana Mesića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙