FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AMERIČKI SENAT ODOBRIO DALJNJU UPORABU PRIVATNIH ISTRAŽITELJA U VOJNIM ZATVORIMA

WASHINGTON, 17. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Američki Senat je podržaonastavak uporabe privatnih tvrtki za vođenje ispitivanja u američkimvojnim zatvorima, usprkos pitanjima o tome da li su takve tvrtke bileuključene u zlostavljanje pritvorenika u iračkom zatvoru Abu Ghraib.
WASHINGTON, 17. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Američki Senat je podržao nastavak uporabe privatnih tvrtki za vođenje ispitivanja u američkim vojnim zatvorima, usprkos pitanjima o tome da li su takve tvrtke bile uključene u zlostavljanje pritvorenika u iračkom zatvoru Abu Ghraib.

Sa 54 glasa protiv i 43 za, Senat je odbio amandman Demokratske stranke da se zaustavi uporaba istražitelja iz privatnih tvrtki u roku od 90 dana, a prevoditelja u roku od godine dana.

Demokrati su tvrdili da bi prestanak njihove uporabe omogućio Pentagonu više kredibiliteta i pomogao sprječavanju budućih zloporaba, nakon skandala oko premlaćivanja i ponižavanja pritvorenika u Abu Ghraibu.

Republikanci su pak, ustvrdili da bi ta mjera upropastila obavještajne operacije u Iraku, Afganistanu i u američkoj mornaričkoj bazi u zaljevu Guantanamo na Kubi, gdje broja ispitivanja provode privatni istražitelji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙