FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JUNCKER I DALJE ODBIJA BITI SLJEDEĆI PREDSJEDNIK KOMISIJE

MEISE, 16. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Luksemburški premijer Jean-ClaudeJuncker ponovno je u srijedu kategorički odbio postati "sljedećipredsjednik Europske komisije", uoči summita u Bruxellesu na kojem bise trebalo pokušati naći nasljednika Talijanu Romanu Prodiju.
MEISE, 16. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Luksemburški premijer Jean-Claude Juncker ponovno je u srijedu kategorički odbio postati "sljedeći predsjednik Europske komisije", uoči summita u Bruxellesu na kojem bi se trebalo pokušati naći nasljednika Talijanu Romanu Prodiju.

"Rekao sam prije naših izbora da ne želim biti sljedeći predsjednik Komisije i neću biti sljedeći predsjednik Komisije", kazao je Juncker u okviru susreta konzervativnih čelnika Europske pučke stranke u belgijskom Meiseu.

"Držim se starog običaja da nakon izbora napravim ono što sam ranije rekao da ću napraviti... Izgubio bih u Luksemburgu sav kredibilitet kad bih svojim djelovanjem demantirao što sam rekao", dodao je on pred novinarima.

Trijumfalni pobjednik na parlamentarnim i europskim izborima u nedjelju u Luksemburgu, Juncker, djelatni doajen među europskim čelnicima, obećao je prije više mjeseci svojim sugrađanima da neće napustiti svoje premijersko mjesto u slučaju reizbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙