FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOSTAR: URED VISOKOG PREDSTAVNIKA ODBACIO MOGUĆNOST PROMJENE STATUTA

MOSTAR, 16. lipnja 2004. (Hina) - Ured Visokog međunarodnogpredstavnika u BiH (OHR) u srijedu je odbacio mogućnost promjeneStatuta za grad Mostar koji je potkraj siječnja ove godine nametnuoVisoki predstavnik Paddy Ashdown.
MOSTAR, 16. lipnja 2004. (Hina) - Ured Visokog međunarodnog predstavnika u BiH (OHR) u srijedu je odbacio mogućnost promjene Statuta za grad Mostar koji je potkraj siječnja ove godine nametnuo Visoki predstavnik Paddy Ashdown.

Lokalni dužnosnici HDZ BiH u Mostaru su najavili da će ukoliko u koaliciji sa srodnim strankama osvoje većinu mandata u Gradskom vijeću na predstojećim lokalnim izborima u listopadu ove godine, promijeniti Ashdownov Statut za Mostar jer su njime, kako tvrde, Hrvati dovedeni u neravnopravan položaj u odnosu na Bošnjake.

Međutim, glasnogovornica mostarskog područnog ureda Visokog predstavnika Sanela Tunović u srijedu je na konferenciji za novinare rekla kako postoje mehanizmi koji, kako se izrazila, onemogućavaju promjenu Statuta grada Mostara. Za najave HDZ-ovih dužnosnika o promjeni Statuta grada Mostara Sanela Tunović je rekla da se njima žele uzburkati nacionalni osjećaji i odvratiti pozornost glasača od slabih rezultata političara koji čine aktualnu vlast u Mostaru.

"Uvjereni smo da se građani Mostara sada ne mogu podvrgnuti manipulacijama", dodala je pri tomu glasnogovornica OHR-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙