FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MMTPR preporuča školske izleti isključivo preko ovlaštenih putničkih agencija

ZAGREB, 16. lipnja 2004. (Hina) - Ministarstvo mora, turizma, prometa irazvitka (MMTPR) pozvalo je danas Ministarstvo znanosti, obrazovanja išporta da upozori ravnatelje osnovnih i srednjih škola da organizacijujednodnevnih ili višednevnih školskih izleta provode isključivo prekoovlaštenih putničkih agencija te da ugovorom s agencijama preciznodefiniraju sve uvjeti putovanja, uključivo i kvalitetu autobusa kakobi se izbjegle eventualne neželjene posljedice.
ZAGREB, 16. lipnja 2004. (Hina) - Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka (MMTPR) pozvalo je danas Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa da upozori ravnatelje osnovnih i srednjih škola da organizaciju jednodnevnih ili višednevnih školskih izleta provode isključivo preko ovlaštenih putničkih agencija te da ugovorom s agencijama precizno definiraju sve uvjeti putovanja, uključivo i kvalitetu autobusa kako bi se izbjegle eventualne neželjene posljedice.

Kako se navodi u priopćenju, Ministarstvo je dobilo informacije da se u pojedinim slučajevima prijevoz učenika na školske izlete, posebice jednodnevne, obavlja neodgovarajućim prijevoznim sredstvima, primjerice neispravnim autobusima, ili da se prevozi veći broj putnika od dozvoljenog, posebice na plovilima.

S obzirom da do kraja lipnja slijedi intenzivno razdoblje školskih izleta, Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka se obratilo i udrugama putničkih i turističkih agencija, nadležnim inspekcijskim službama Ministarstva unutarnjih poslova te Državnom inspektoratu s molbom da u tom razdoblju posebice obrate pozornost na ispravnost prijevoznih sredstava kojima se provode ti programi.

Ujedno pozivaju sve roditelje da vode računa o tome da njihova djeca, sukladno Zakonu o turističkoj djelatnosti, na školske izlete idu isključivo preko putničkih agencije koje su, među ostalim, dužne koristiti prijevozna sredstva u kojima su putnici i prtljaga osigurani te s kojima se mogu precizno definirati svi uvjeti putovanja, uključujući i ispravnost autobusa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙